Docu Kinderen van zwarte bevrijders: Half an American zie je donderdag op NPO 2

Docu Kinderen van zwarte bevrijders: Half an American zie je donderdag op NPO 2
Amerikaanse soldaten verwekken kinderen in Nederland

Kijktip :

De documentaire Kinderen van zwarte bevrijders: Half an American vertelt het verhaal van de bevrijding van Limburg en de affaires van Nederlandse vrouwen met zwarte Amerikaanse soldaten. Wie zijn hun kinderen?

Kinderen van zwarte bevrijders: Half an American gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Segregatie
Limburg wordt in 1944 bevrijd door de Amerikaanse strijdkrachten, in die tijd nog streng gesegregeerd naar huidskleur. Zwarte en witte soldaten nemen deel aan de bevrijdingsfeesten. Uit deze ontmoetingen komt ook een aantal kinderen voort. Zo worden Cor en Wanda geboren in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog.

Zwijgen
Hun jeugd staat in het teken van hun ongebruikelijke huidskleur, een zeldzaamheid in zuidelijk Nederland in de jaren vijftig. Hun moeders doen er het zwijgen toe. Dankzij nieuwe DNA-technieken weten zij in de herfst van hun leven hun herkomst te ontdekken. Ze reizen af naar de Verenigde Staten om voor het eerst hun nieuwe familie te ontmoeten.

De documentaire Kinderen van zwarte bevrijders: Half an American is donderdag 5 mei om 22.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Kinderen van zwarte bevrijders: Half an American terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Kinderen van zwarte bevrijders: Half an American zie je donderdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV