Vanavond op tv: Olympique Marseille - Feyenoord, finale Expeditie Robinson: All Stars

Vanavond op tv: Olympique Marseille - Feyenoord, finale Expeditie Robinson: All Stars
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 5 mei

Kijktip :

Vanavond speelt Feyenoord de return van de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille. Verder onder meer de finale van Expeditie Robinson: All Stars. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 5 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Olympique Marseille - Feyenoord (Conference League)

Veronica
20:00 uur

Voorbeschouwing en vanaf 21.00 uur live verslag van de wedstrijd Olympique Marseille - Feyenoord, de return in de halve finale van de Conference League. Het duel is ook live te volgen op ESPN 2 en online op KIJK.nl en de livestream via Gids.tv. Feyenoord verkeert in een uitstekende uitgangspositie, want de Rotterdammers wisten het spectaculaire heenduel in de eigen Kuip met 3-2 te winnen. Cyriel Dessers was de grote man met twee treffers.


Finale: Expeditie Robinson - All Stars

RTL 4
20:30 uur

Zestien voormalige (halve) finalisten én enkele oud-winnaars kregen in Expeditie Robinson: All Stars een hernieuwde kans op eeuwige roem. Na een loodzwaar seizoen is het vanavond tijd voor de grote finale. Wie is de Robinson der Robinsons? Acteurs Ferry Doedens en Niels Gomperts en 'onbekende Nederlander' Dominique Hazeleger mogen het in een zenuwslopende finale met elkaar uitvechten.


Oorlogsfilm: Hacksaw Ridge

RTL 7
20:30 uur

Op RTL 7 is vanavond de fantastische oorlogsfilm Hacksaw Ridge te zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bracht legerarts Desmond Doss in de slag om Okinawa eigenhandig tal van gewonde soldaten in veiligheid. Hij trotseerde alles en iedereen, maar vanuit zijn geloof weigerde hij een wapen te dragen en mensen te doden. Doss was de eerste soldaat die de Medal of Honor kreeg zonder ook maar één schot te hebben gelost. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


Special: Bevrijdingsdag 2022

NPO 1
20:35 uur

Het is vandaag 5 mei en dat betekent in Nederland sinds 1945 Bevrijdingsdag. Vanavond is op NPO 1 een uitgebreide terugblik te zien op deze feestelijke dag, gevolgd door een registratie van het 5 mei-concert. Duncan Laurence, Suzan & Freek, Fresku en Donnie zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij reizen van het ene Bevrijdingsfestival naar het andere om optredens te verzorgen. Hun activiteiten zijn te zien in deze registratie. Vervolgens zien we op de Amstel, voor Koninklijk Theater Carré, het 5 mei-concert. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn hierbij aanwezig.


Docu: Kinderen van zwarte bevrijders - Half an American

NPO 2
22:10 uur

De documentaire Kinderen van zwarte bevrijders: Half an American vertelt het verhaal van de bevrijding van Limburg en de affaires van Nederlandse vrouwen met zwarte Amerikaanse soldaten. Uit deze ontmoetingen komt ook een aantal kinderen voort. Zo worden Cor en Wanda geboren in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog. Dankzij nieuwe DNA-technieken weten zij in de herfst van hun leven hun herkomst te ontdekken.


Special: Artiesten voor de vrijheid 2022

NPO 3
22:30 uur

Als de avond over Bevrijdingsdag valt wordt het tijd om terug te blikken op een feest mét publiek, muziek en vrijheid - voor het eerst sinds 2019. Evita Mac-nack blikt in Artiesten voor de vrijheid terug op deze bijzondere dag. Er zijn diverse impressies van festivals in heel Nederland te zien, met optredens van artiesten. Verder worden in dit muzikale programma de Ambassadeurs voor de Vrijheid gevolgd.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV