Grote finale Heel Holland Bakt zaterdag 7 mei te zien op NPO 1

Grote finale Heel Holland Bakt zaterdag 7 mei te zien op NPO 1
Wordt het Enzo, Tom of Zeinab?

Kijktip :

Na weken van zwoegen is het zaterdag 7 mei tijd voor de grote finale van dit seizoen van Heel Holland Bakt. Zeinab (drie keer meesterbakker), Enzo (twee keer meesterbakker) en Tom (één keer meesterbakker) strijden tegen elkaar om de winst.

Finale Heel Holland Bakt gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Kersjes
In de finale krijgen de drie overgebleven kandidaten twee opdrachten. Geen signatuuropdracht dit keer, ze beginnen direct met de technische opdracht: maak zes kersjes. Deze lastige opdracht bestaat uit meerdere elementen. In het midden zit een amarene kers, die komt in een cremeux en die komt vervolgens in kersenmoes. Na het koelen nog een steeltje van chocola en dan op een koekje.

Bruidsbuffet
Vervolgens storten de finalisten zich op het spektakelstuk der spektakelstukken: een bruidsbuffet. Het belooft ook echt een waar spektakel te worden, want voor deze opdracht staat 7,5 uur gepland. De opdracht luidt: maak één bruidstaart met drie etages, twaalf bonbons met twee per zakje of doosje als bedankje voor de gasten, twaalf luxe bladerdeeghapjes, twintig macarons én tien bolgebakjes.

De finale van Heel Holland Bakt is zaterdag 7 mei om 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Heel Holland Bakt terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV