Donderdag in Op1: Géza Weisz over de Netflixserie Voices of Liberation

Donderdag in Op1: Géza Weisz over de Netflixserie Voices of Liberation
Dit zijn de gasten van donderdag 5 mei

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Sven Kockelmann en Fidan Ekiz. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 5 mei

  • Als Ambassadeur van de Vrijheid vloog Fresku vandaag het land rond om op bevrijdingsfestivals in Amsterdam, Den Haag en Utrecht op te treden. Wat betekent vrijheid voor de rapper

  • Hoe zorg je ervoor dat de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog niet in de vergetelheid raken en hoe betrek je de jonge generatie hierbij? In de nieuwe Netflixserie Voices of Liberation nemen bekende acteurs uit heel Europa ons mee langs de Liberation Route. In Nederland is dat acteur Géza Weisz, hij presenteert een aflevering over Operation Market Garden. Vanavond is hij te gast samen met de Belgische regisseur van de serie, Koen Mortier.

  • Marilyn Monroe is nog altijd hot. Deze week nog stal Kim Kardashian de show op het Met Gala door een jurk van de superster uit de jaren ’60 te dragen. Een nieuwe documentaire onderzoekt nu het grote mysterie rond de dood van de Hollywood-filmlegende door middel van nooit eerder gehoorde interviews. Amerika-deskundige Koen Petersen weet alles over het tragische lot van Monroe. Hij is vanavond te gast samen met modejournalist Cécile Narinx die ons vertelt waarom het stijlicoon nog steeds zo populair is.

  • Toen oud-minister van Defensie Joris Voorhoeve zag hoe duizenden Oekraïners op de vlucht sloegen, moest en zou hij iets doen. Hij regelde een busje, trok richting Oekraïne en bracht meerdere vluchtelingen in veiligheid. Daar hield hij het niet bij, want sindsdien probeert de oud-politicus Oekraïner na Oekraïner vrijheid te geven door ze op te halen aan de grens. Vanavond, op Bevrijdingsdag, schuift Voorhoeve aan om te vertellen wat hem drijft, en wat we nog meer kunnen doen om Oekraïne te helpen.

  • Uit tienduizenden nominaties zijn ze gekozen. Nederlandse ondernemers Raymon Pouwels en Iris Kramer hebben dit jaar een plek veroverd op de prestigieuze Forbes 30 under 30. Dé lijst waarop de 30 meest invloedrijke Europeanen onder de 30 jaar in hun vakgebied staan. De één is archeoloog en de ander heeft het grootste e-sharing bedrijf ter wereld. Wat maakt ze zo invloedrijk?

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Géza Weisz over de Netflixserie Voices of Liberation of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV