Pieter Omtzigt zondag 8 mei te gast in College Tour

Pieter Omtzigt zondag 8 mei te gast in College Tour
Politicus gaat in gesprek met Twan Huys en studenten

Kijktip :

Pieter Omtzigt is zonder twijfel één van de meest besproken Tweede Kamerleden van het afgelopen jaar. Van dossiervreter tot 'functie' elder: zijn politieke carrière kent hoge pieken en diepe dalen. Zondag 8 mei is hij te gast in College Tour voor een openhartig gesprek.

College Tour met Pieter Omtzigt gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Pitbull
Omtzigt was bijna twintig jaar de politieke pitbull van het CDA en beet zich vast in uiteenlopende taaie onderwerpen, zoals pensioenen en de toeslagenaffaire. De bedreven politicus kan steevast rekenen op de steun van een grote achterban in zijn thuisprovincie Overijssel; het scheelde niet veel of hij was in 2020 gekroond tot nieuwe leider van het CDA.

Burn-out
Na de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 veranderde dat allemaal. Omtzigt werd onderwerp van gesprek door een papier van informateur Kajsa Ollongren met 'functie elders' en zag geen andere mogelijkheid dan het CDA te verlaten. Hij zat maanden thuis met een burn-out. Maar nu is hij terug in Den Haag en werkt aan zijn politieke toekomst.

College Tour is elke zondag rond 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV