Vanavond op tv: nieuwe spelshow Think Inside the Box, special Op weg naar het Lagerhuis

Vanavond op tv: nieuwe spelshow Think Inside the Box, special Op weg naar het Lagerhuis
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 6 mei

Kijktip :

Vanavond gaat op SBS6 de gloednieuwe spelshow Think Inside the Box van start. Verder onder meer de special Op weg naar het Lagerhuis. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 6 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Think Inside the Box

SBS 6
20:30 uur

Aan de hand van cryptische aanwijzingen raden wie of wat er in een gigantische LED-box staat, waar die box zich bevindt of welk liedje erin speelt. Dat lijkt niet zo heel moeilijk, maar de BN'ers in de nieuwe SBS6-spelshow Think Inside the Box hebben het hier moeilijk genoeg mee! In elke aflevering ontvangt Richard Groenendijk een team van drie BN'ers, die dus onder meer gaan uitzoeken wie of wat er in The Box staat.

Sciencefictionfilm: Arrival

RTL 7
20:30 uur

Op RTL 7 is de fantastische sciencefictionfilm Arrival te zien. Op verschillende plekken op aarde landen buitenaardse ruimteschepen. Taalkundige Louise Banks moet de taal van de aliens leren begrijpen en uitzoeken waarom ze hier zijn. De tijd dringt, want het leger ziet hen als een bedreiging. Terwijl Louise met de aliens probeert te communiceren, krijgt ze flashbacks. Die blijken de sleutel te zijn tot het ontrafelen van de reden van hun bezoek.

Filmdrama: Braveheart

NET 5
20:30 uur

Net5 zendt vanavond het prachtige filmdrama Braveheart uit. William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden tijdens een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest, begint hij aan zijn strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.

Tweede Hans: fietsen is geen succes

NPO 1
21:30 uur

De nieuwe comedy-dramaserie Tweede Hans begon vorige week vrijdag met veel kijkers. Deze week gaat het verhaal van Hans verder, die door de overname van het tuinbedrijf waar hij werkte gedwongen met pensioen is gegaan. In deze tweede aflevering blijft Hans zoeken naar nieuwe manieren om zijn dagen in te vullen: hij gaat fietsen met vriend Diederik. Diederik is lid van een heuse fietsclub en Hans geeft het een kans, maar ook dit is niet echt een succes.

Special: Op weg naar het Lagerhuis

NPO 2
22:20 uur

Wie wordt de beste jonge debater van Nederland? En wie houdt de beste toespraak? De finalisten van de landelijke debatcompetitie laten in Op weg naar het Lagerhuis hun kunsten zien voor een ervaren jury (Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop, journalist Natasja Gibbs en politicologe Julia Wouters). Amber Kortzorg presenteert het programma. Naast met elkaar debatteren de jongeren ook met JA21-Kamerlid Joost Eerdmans.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV