Schitterend filmavontuur E.T. the Extra-Terrestrial zondag te zien op Veronica

Schitterend filmavontuur E.T. the Extra-Terrestrial zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Steven Spielberg zorgde ook afgelopen jaar weer voor magie op het witte doek met zijn remake van West Side Story. Het is de zoveelste klassieker in zijn carrière. Zondag haalt Veronica de prachtige avonturenfilm E.T. the Extra-Terrestrial van stal. Je kunt E.T. the Extra-Terrestrial streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Bekijk de complete programmering van de Meimaand Filmmaand 2022 van Veronica.

Het verhaal
De tienjarige Elliott woont samen met zijn moeder, oudere broer en zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezen. Ze schrikken zich te pletter, maar voelen meteen vriendschap voor elkaar. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt hem in een kast op zijn kamer. E.T. raakt al snel vertrouwd met het aardse leven, maar toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer ook zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
In 1982 bracht Spielberg het bioscooppubliek - jong en oud - in vervoering met dit magische verhaal over een jongetje dat vriendschap sluit met een buitenaards wezen. Het was een radicale verandering in de benadering van buitenaardse wezens, want drie jaar eerder had Ridley Scotts Alien iedereen nog de stuipen op het lijf gejaagd. De special effects zijn misschien wat verouderd, maar verder blijft de kracht van het verhaal tot op de dag van vandaag intact. Uiteraard zorgt Spielberg ook weer voor enkele zeer aangrijpende scènes.

Cast
Naast Henry Thomas (Doctor Sleep) en Dee Wallace (Ouija House) zijn ook Robert MacNaughton (I Am the Cheese) en Drew Barrymore (The Wedding Singer) te zien in E.T. the Extra-Terrestrial. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (Ready Player One).

E.T. the Extra-Terrestrial (1982) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is zondag 8 mei om 22.40 uur te zien op Veronica. Genre: avontuur, sciencefiction. Speelduur: 114 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schitterend filmavontuur E.T. the Extra-Terrestrial zondag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV