Docuserie De macht van het beeld - opkomst en ondergang van Hitler start maandag op NPO 2

Docuserie De macht van het beeld - opkomst en ondergang van Hitler start maandag op NPO 2
Hoe maakten de nazi's gebruik van nieuwe media?

Kijktip :

Het drieluik De macht van het beeld - opkomst en ondergang van Hitler laat zien hoe beeld een cruciale rol speelde bij de ontwikkeling van de onbeduidende Oostenrijkse korporaal Adolf Hitler tot de onbetwiste Duitse Führer die de wereld in brand zette. De serie is maandag 9 tot en met woensdag 11 mei te zien op NPO 2.

De macht van het beeld aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Macht
In drie afleveringen krijgen we te zien hoe de nazi's als eersten film en fotografie nadrukkelijk gebruikten om de werkelijkheid naar hun hand te zetten, macht te vergaren en macht te behouden. Ook wordt duidelijk hoe Adolf Hitler tijdens het nazi-bewind juist buiten beeld werd gehouden als het ging over terreur, concentratiekampen en massavernietiging. De eerste aflevering focust zich op de periode 1921-1932 en gaat over de opkomst van Hitler.

Nieuwe media
In de jaren twintig ontwikkelen fotografie en film zich tot massamedium. De nazi's gebruiken de nieuwe media als propagandamiddel; eerst om de macht van Hitler te vestigen, dan om angst in te boezemen. De door de nazi’s ingeschakelde filmers en fotografen gebruiken technieken en camerastandpunten die nieuw zijn voor die tijd. In deze aflevering speelt Hitlers lijffotograaf Heinrich Hoffmann een belangrijke rol.

De documentaireserie De macht van het beeld - opkomst en ondergang van Hitler is van maandag 9 tot en met woensdag 11 mei dagelijks rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van De macht van het beeld - opkomst en ondergang van Hitler terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's