Vanavond op tv: Hier zijn de Van Rossems in Amsterdam, finale Heel Holland Bakt

Vanavond op tv: Hier zijn de Van Rossems in Amsterdam, finale Heel Holland Bakt
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 7 mei

Kijktip :

Ondanks het overlijden van Sis van Rossem, is het programma Hier zijn de Van Rossems zaterdagavond gewoon te zien. Wel zal voorafgaand een boodschap te zien zijn van de gebroeders Van Rossem, Maarten en Vincent, waarin ze beschrijven hoe Sis een unieke bijdrage heeft geleverd aan het programma. 'Zij heeft het met een opmerkelijke combinatie van ergenis en genoegen gemaakt.' Verder zie je op NPO1 de finale van Heel Holland Bakt en de docu Dit is S10 zie je op NPO3. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 7 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: Mission: Impossible

Veronica
20:00 uur

Jim Phelps en zijn elite team bereiden in Praag een minutieus plan voor om een computerdiskette met de identiteit van Amerikaanse spionnen uit de handen van de vijand te houden. Het team, bestaande uit Ethan Hunt, Phelps' mooie vrouw Claire, Sarah Davies en een elektronische expert, weet dat een diefstal gepland is op een ambassade-gala in Kiev. Helaas loopt het plan verkeerd af en wordt het hele team, op Hunt en Claire na, brutaal vermoord. Wanneer Hunt overstuur contact opneemt met het bureau van zijn regering, wordt hem verteld dat hij beschuldigd wordt van de moorden. Hunt laat dit niet zomaar gebeuren en gaat zelf op zoek naar de echte moordenaars.

Heel Holland Bakt: finale

NPO 1
20:29 uur

Na weken van zwoegen is het vanavond tijd voor de grote finale van dit seizoen van Heel Holland Bakt. Zeinab (drie keer meesterbakker), Enzo (twee keer meesterbakker) en Tom (één keer meesterbakker) strijden tegen elkaar om de winst. In de finale krijgen de drie overgebleven kandidaten twee opdrachten. Geen signatuuropdracht dit keer, ze beginnen direct met de technische opdracht: maak zes kersjes. Deze lastige opdracht bestaat uit meerdere elementen. In het midden zit een amarene kers, die komt in een cremeux en die komt vervolgens in kersenmoes. Na het koelen nog een steeltje van chocola en dan op een koekje. Vervolgens storten de finalisten zich op het spektakelstuk der spektakelstukken: een bruidsbuffet. Het belooft ook echt een waar spektakel te worden, want voor deze opdracht staat 7,5 uur gepland. De opdracht luidt: maak één bruidstaart met drie etages, twaalf bonbons met twee per zakje of doosje als bedankje voor de gasten, twaalf luxe bladerdeeghapjes, twintig macarons én tien bolgebakjes.

Hier zijn de Van Rossems: Amsterdam

NPO 2
20:38 uur

Pas in het achtste seizoen van Hier zijn de Van Rossems gaan Maarten, Sis en Vincent op bezoek in onze hoofdstad Amsterdam. Maar: Vincent is blij dat hij er niet meer woont en Sis heeft een bloedhekel aan hoofdstedelijke arrogantie. Het is dus wel duidelijk wie van de drie met het idee kwam om naar Amsterdam te gaan. Maarten heeft dan ook een missie: hij wil een aantal plekken in Amsterdam laten zien waar de gemiddelde toerist makkelijk overheen kijkt. Hij neemt zijn broer en zus daarom mee naar enkele minder bekende musea. Gelukkig is Sis al snel weer in haar element, want zij weet ook nog wel een paar musea. Vincent gaat voor de Stelling van Amsterdam, maar laat ook zien hoe mooi sociale woningbouw kan zijn én hoe groen en ruim Amsterdam op sommige plekken is - zolang je het door toeristen overspoelde centrum maar mijdt.

Ik vertrek: gay-resort op Curaçao

NPO 1
21:33 uur

In deze aflevering van Ik vertrek maken we kennis met aardwetenschapper Martijn (41), zijn liefdespartner Sean (31) én hun drie naaktkatten en labrador. Samen vertrekken ze naar Curaçao om er het allereerste gay-resort van het eiland te openen. Martijn en Sean hopen met dit resort een plek te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn. Vol vertrouwen bouwen ze aan hun gezamenlijke droom, maar zoals altijd in Ik vertrek gaat niet alles van een leien dakje. Ze komen erachter dat de balkconstructie vol met houtworm zit en de onvoorziene kosten lopen steeds verder op. Alsof dat nog niet genoeg was, neemt de aannemer ook nog eens de benen. Door alle verbouwingsstress en geldzorgen staat de relatie van het stel onder grote druk. Als alle spanningen een hoogtepunt bereiken, neemt Martijn een bijzonder drastisch besluit met heel grote gevolgen voor alle betrokkenen...

Special: Op weg naar het Songfestival

NPO 3
22:00 uur

Komende week, van dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 mei, vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Turijn, Italië. Om alvast in de stemming te komen is vanavond de special Op weg naar het Songfestival te zien op NPO 3. Bekende Nederlanders en Songfestivalliefhebbers kijken vooruit op de optredens van de 66ste editie van het Eurovisie Songfestival in Turijn. Welke landen bemachtigen een plek in de finale op zaterdag? Met onder anderen Carolien Borgers, Meau, Blanks, Richard Groenendijk, Sharon Doorson, Jeroen Kijk in de Vegte en Hugo Kennis. De Songfestivalconnaisseurs bespreken natuurlijk ook de kansen van onze eigen S10, die met het lied 'De Diepte' een gooi naar de winst doet. En wat denken de bekende Nederlanders van het politieke aspect van het Songfestival van 2022? In veel voorbeschouwingen wordt de verwachting uitgesproken dat Oekraïne dit jaar zal winnen.

Docu: Dit is S10

NPO 3
23:10 uur

Dit jaar gaat S10 (echte naam: Stien den Hollander) namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Turijn. Met het nummer 'De Diepte' doet ze een gooi naar de winst. Maar wie is S10? Dat komen we te weten in de documentaire Dit is S10. De documentaire geeft ons een uniek kijkje achter de schermen bij de selectie van het liedje dat voor Nederland naar het Songfestival mag. De selectiecommissie legt de kijker namelijk uit waarom ze voor 'De Diepte' hebben gekozen: waar luisteren én kijken ze naar? Vervolgens gaat de focus helemaal op de zangeres. Ze wordt gevolgd bij de opnames van de videoclip en we zijn bij het spannende moment dat haar lied voor het eerst aan het grote publiek wordt gepresenteerd. Hoe ziet S10's weg naar Turijn eruit?

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV