Serierecensie: The Staircase is waargebeurd en shockerend true crime verhaal met topcast

Serierecensie: The Staircase is waargebeurd en shockerend true crime verhaal met topcast
Met Colin Firth en Toni Collette en veel meer

Film :

Vanaf 6 mei staan de eerst drie afleveringen van The Staircase op HBO Max. Voor wie zin heeft in een avondje true crime is deze dramaserie bijna perfect. De eerste drie afleveringen gaan in je hoofd en onder je nagels zitten, in een hele grote plas met bloed. Lees hier onze eerste indruk van The Staircase.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Schuld of onschuldig?
Hoe kwam moeder en echtgenoot Kathleen Peterson onderaan de trap van haar huis in Durham, North Carolina terecht, badend in haar eigen bloed, met drie snijwonden in haar achterhoofd? In de nacht van 9 december 2001 belt de Amerikaanse romanschrijver Michael Peterson in totale paniek het alarmnummer. Zijn vrouw is van de trap gevallen. Ze ademt nog, zegt hij. ‘Schiet alsjeblieft op!’ Maar tegen de tijd dat de hulpdiensten zijn gearriveerd, is Kathleen al snel overleden. Wie is de dader?

Onder andere Colin Firth, Toni Collette, Sophie Turner, Patrick Schwarzenegger en Dane DeHaan in de serie 'The Staircase'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 79% | IMDb ★ 7,4

Deze serierecensie van The Staircase is gebaseerd op de eerste drie afleveringen.

Wie niets weet over dit afschuwelijke verhaal van de familie Peterson, genieten nog meer dan mensen die wel op de hoogte zijn, want dit is een verhaal waar Nederland absoluut over gaat praten. Een staande ovatie voor de cast van The Staircase, die net iets over het randje gaat. Van de prachtige actrice Tony Collette weten we al dat ze grenzen opzoekt in haar acteren, en dat doet ze nu weer. Ook topacteur Colin Firth als vader Michael Peterson kun je absoluut niet peilen en blijft verbazen. De rollen van de kinderen en de bijrollen worden stuk voor stuk gespeeld door zeer talentvolle acteurs, met extra mooie rollen voor Patrick Schwarzenegger en Sophie Turner. Geheimen rollen uit de kast als de rechtzaak aanstaande is, maar of we ook belangrijke antwoorden krijgen blijft de vraag. Voor nu: vier sterren.

Cast
Naast Colin Firth (A Single Man) en Toni Collette (Hereditary) zijn ook Michael Stuhlbarg (Call Me By Your Name), Sophie Turner (Game of Thrones), Dane DeHaan (Tulip Fever), Patrick Schwarzenegger (Moxie), Rosemarie DeWitt (La La Land), Odessa Young (Mothering Sunday) en Parker Posey (Lost in Space). Deze productie is geregisseerd door Antonio Campos (The Devil All The Time).

De eerste drie afleveringen van The Staircase zijn nu te zien op HBO Max. Elke vrijdag verschijnt vervolgens een nieuwe aflevering, met de laatste aflevering op 10 juni.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Staircase is waargebeurd en shockerend true crime verhaal met topcast of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV