Vanavond op tv: laatste aflevering Uitstel van executie, docuserie De macht van het beeld

Vanavond op tv: laatste aflevering Uitstel van executie, docuserie De macht van het beeld
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 9 mei

Kijktip :

Vanavond is op RTL 4 de allerlaatste aflevering van Uitstel van executie te zien. Verder onder meer de nieuwe documentaireserie De macht van het beeld - opkomst en ondergang van Hitler Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 9 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Tegenlicht: strijd voor vrijheid

NPO 2
20:30 uur

De oorlog in Oekraïne duurt nog altijd voort, maar hoe overleven idealen in tijden van diepe crisis? Dat onderzoekt Tegenlicht vanavond in een aflevering over de strijd voor vrijheid en democratie. Door de oorlog in Oekraïne heeft deze strijd overal ter wereld een nieuwe betekenis gekregen. Dicht bij huis, in Polen, nemen vier jonge activisten die de crisis aan den lijve ondervinden, iedere dag opnieuw de handschoen op.

Uitstel van executie: terugblikken in laatste aflevering

RTL 4
20:30 uur

Vanavond komt er na veertien jaar een einde aan het programma Uitstel van executie. Sinds 2008 waren er veertien seizoenen te zien op RTL 4, waarin Martijn Krabbé en zijn team veel wanhopige Nederlanders uit de zorgen hielpen. In de allerlaatste aflevering is het moment voor presentator Martijn Krabbé, budgetcoach Eef van Opdorp, makelaar Alex van Keulen en bouwexpert Duncan Abrahams aangebroken om terug te kijken op wat ze bereikt hebben in de afgelopen jaren. Ook gaan ze langs bij oude bekenden.

Chateau Bijstand: laatste week breekt aan

SBS 6
20:30 uur

Het einde van Chateau Bijstand is in zicht. In de voorlaatste aflevering, vanavond te zien op SBS6, breekt alweer de laatste week van het 'experiment' aan. Kunnen de Meilandjes hun leven op bijstandsniveau nog een paar dagen volhouden? In deze voorlaatste aflevering is te zien hoe de familie keihard aan de slag gaat om een evenement te organiseren voor de nieuwe donateurs van Stichting Babyspullen. De organisatie verloopt echter niet helemaal volgens plan...

Filmdrama: Gangs of New York

Spike
20:30 uur

Spike zendt vanavond het indrukwekkende filmdrama Gangs of New York uit, dat werd genomineerd voor maar liefst tien Oscars. Deze film van Martin Scorsese speelt zich af in Manhattan rond 1860: een periode waarin wetteloosheid, corruptie en oproer om zich heen grepen en de Burgeroorlog het land verscheurde en in chaos dreigde te storten.

Start: De macht van het beeld - opkomst en ondergang van Hitler

NPO 2
22:20 uur

Het drieluik De macht van het beeld - opkomst en ondergang van Hitler laat zien hoe beeld een cruciale rol speelde bij de ontwikkeling van de onbeduidende Oostenrijkse korporaal Adolf Hitler tot de onbetwiste Duitse Führer die de wereld in brand zette. De eerste aflevering focust zich op de periode 1921-1932 en gaat over de opkomst van Hitler. De nazi's gebruiken de nieuwe media als propagandamiddel; eerst om de macht van Hitler te vestigen, dan om angst in te boezemen.

Actuele video's

Meer actuele video's