Muziekprogramma Het beste van... disco vanaf woensdag te zien op NPO 3

Muziekprogramma Het beste van... disco vanaf woensdag te zien op NPO 3
Terug naar de seventies en eighties

Kijktip :

Vanaf woensdag (11 mei) nemen we op NPO 3 een duik in het rijke disco-verleden. De komende vier weken bespreken bekende Nederlanders in Het beste van... disco hun favoriete danshits uit de jaren zeventig en tachtig. Dat belooft een feest van herkenning te worden.

Het beste van... disco gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

James Brown
Al aan het begin van de jaren zeventig worden de eerste stappen richting het discogenre gezet, onder anderen door funkgrootheid James Brown. Deze act was bijzonder vooruitstrevend én toonaangevend, mede dankzij een zwoel dansende vrouw op een blok. Ook de Nederlandse discohits krijgen echter aandacht in dit programma.

Jerney Kaagman
En die waren er genoeg, zo blijkt wel. Wie herinnert zich niet het beroemde blauwe pak van zangeres Jerney Kaagman, de frontvrouw van Earth & Fire? Zij scoorden eind jaren zeventig een grote discohit met 'Weekend'. Spargo stond weken op nummer 1 met 'You and Me'. Nederland was in de ban van disco, en ook bij deze terugblik is het moeilijk om stil te blijven zitten.

Het beste van... disco is vanaf woensdag 11 mei wekelijks rond 21.20 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van Het beste van... disco terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV