Recensie: Firestarter is overbodige remake met Zac Efron in eerste vaderrol

Recensie: Firestarter is overbodige remake met Zac Efron in eerste vaderrol
Stephen Kings horrorverhaal mist vuur in hoofdletters

Film :

Vanaf 12 mei is de film Firestarter te zien in de Nederlandse bioscopen. Gaat het acteur Zac Efron lukken om van deze productie een heuse vuurtornado te maken of smeult de boel uit tot een zielig hoopje as? Lees hier de filmrecensie van Firestarter.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Never play with fire
Een jong meisje, dat op mysterieuze wijze de kracht heeft gekregen om dingen in brand te steken door er alleen maar naar te kijken, wordt ontvoerd door een geheime overheidsdienst die haar krachtige gave als wapen wil gebruiken.

Acteur Zac Efron en Ryan Kiera Armstrong in de film 'Firestarter'

Beoordeling van Gids.tv: ★

Entertainment-score: 43% | IMDb ★ 4,6

De film Firestarter (1984), met toen de piepjonge actrice Drew Barrymore in de hoofdrol, was zeker niet perfect. Je moet echter van goeden huize komen om deze versie te overtreffen. Deze nieuwe productie is daar zeker niet in staat. De film is ook gebaseerd op het beroemde verhaal van horrorschrijver Stephen King en in combinatie met het succesvolle Blumhouse productiehuis zou het goed moeten komen... Helaas: het resultaat is ronduit slecht. Het lukt de jonge actrice Ryan Kiera Armstrong helaas niet om te overtuigen: haar woede-uitbarstingen komen niet authentiek over en het is daardoor moeilijk om met haar mee te leven. Als ze per ongeluk een kat in de fik steekt nadat die haar opeens krabt, is het eerder lachwekkend dan schrijnend. Mede door zwakke dialogen en een lege finale is een enorme inferno uitgesloten. En dat is erg jammer. Eén ster.

Cast
Naast Ryan Kiera Armstrong (Black Widow) en Zac Efron (The Greatest Showman) zijn ook Sydney Lemmon (Helstrom) en Kurtwood Smith (The Dropout) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Keith Thomas (The Vigil).

Vanaf 12 mei 2022 is de film Firestarter te zien in de bioscoop. Genre: Sciencefiction, Drama, Horror. Tijdsduur: 94 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV