Eurovisie Songfestival 2022: de mooiste paradijsvogels en bizarre optredens op een rij

Eurovisie Songfestival 2022: de mooiste paradijsvogels en bizarre optredens op een rij
Van zingende vampier tot dansende paardenstaart

Kijktip :

Deze week is het Eurovisie Songfestival 2022 gestart in het Italiaanse Turijn. Om dit te vieren heeft Gids.tv de meest vreemde, rare, en opvallende acts op een rij gezet waaronder een zingende indiaan, een opera vampier en een dansende paardenstaart.

Lees hier alles over het programma Eurovisie Songfestival 2022 op Gids.tv

10. Dschinghis Khan (Germany) - 1979

Lied: 'Dschinghis Khan' | 86 punten

Eind jaren zeventig eindigde de groep Dschinghis Khan als vierde op het Eurovisie Songfestival. Hun klederdracht stamt uit de tijd van de Mongoolse heerser Dzjengis Khan. Inspiratie werd geput uit de toen zeer populaire hitsensatie Boney M. - eveneens afkomstig uit Duitsland en bekend van hits als 'Daddy Cool', 'Rivers of Babylon' en 'Rasputin'.

9. Sophie & Magaly (Luxemburg) - 1980

Lied: 'Papa Pingouin' | 56 punten

Een jaar na Dschinghis Khan wordt het al gekker. De Noordpool kwam tot leven met het lied 'Papa Pingouin', met zelfs een echte pinguïn op het podium. Vrij kinderachtig en Nederland gaf Luxemburg dan ook nul punten. België was wel enthousiast: van onze zuiderburen kreeg Luxemburg acht punten.

8. Paul Oscar (IJsland) - 1997

Lied: 'Minn hinsti dans' | 18 punten

Páll Óskar Hjálmtýsson, beter bekend onder zijn artiestennaam Paul Oscar, ging voor IJsland naar het Eurovisie Songfestival in Dublin, Ierland. Met zijn nummer 'Minn hinsti dans' liet hij vele wenkbrauwen fronsen. Bekijk hieronder de beelden.

7. Joan Franka (Nederland) - 2012)

Lied: 'You and Me' | 82 punten

Het ging lange tijd slecht met ons land als het gaat met hoog scorende optredens tijdens het Songfestival. Er gingen zelfs geruchten dat we er helemaal maar mee moesten stoppen. Toen kwam de indiaan in de vorm van zangeres Joan Franka, die ons land moest redden. De vredespijp werd alleen niet gezien.

6. Alf Poier (Oostenrijk) - 2003

Lied: 'Weil der Mensch zählt' | 106 punten

In 2003 nam zanger en komiek Alf Poier deel aan het Eurovisie Songfestival en behaalde de zesde plaats. Zowel lied als optreden waren een parodie op het Songfestival. Bekijk hieronder de fantastische beelden.

5. Lordi (Finland) - 2006

Lied: 'Hard Rock Hallelujah' | 292 punten

De freakshow was compleet toen de hardrockgroep Lordi acte de présence gaf op het Songfestival en iedereen omver blies. Demonische pakken vielen in de smaak en het lied 'Hard Rock Hallelujah' werd enthousiast ontvangen. Finland won dat jaar, met de groeten uit de hel.

4. Kate Miller-Heidke (Australië) - 2019

Lied: 'Zero Gravity' | 511 punten

In 2019 baarde Australië opzien met operazangeres Kate Miller-Heidke, die tijdens haar optreden op een stok door de lucht zweefde. Haar lied 'Zero Gravity' won de halve finale en eindigde in de finale op de negende plaats.

3. Cezar (Roemenië) - 2013

Lied: 'It's My Life' | 65 punten

IJdeltuit Cezar, met zijn cape-act, stond al weken laag in de polls. Ook bij vakjury's was hij bepaald niet populair met zijn kitscherige song. Onze Nederlandse Anouk had dat jaar weinig concurrentie van deze zingende vampier.

2. Slavko Kalezić (Montenegro) - 2017

Lied: 'Space' | 56 punten

Het was de act waar iedereen het over had: Slavko Kalezić. De rok, de paardenstaart, de blikken in de camera en een belachelijke lipsync. Alles aan z'n optreden was heerlijk en helemaal over-de-top. Even dachten we dat hij opsteeg, maar Slavko haalde de finale uiteindelijk niet. Wel kreeg hij de Barbara Dex Award voor de slechtst geklede artiest.

1. Verka Serduchka (Oekraïne) - 2007

Lied: 'Dancing Lasha Tumbai' | 235 punten

Verka Serduchka is een in kitsch gehuld typetje van Andriy Danylko, met een gigantische ster op zijn hoofd viel hij op door het hysterische optreden. Het publiek vond het prachtig en de bizarre travestieten-act wist toch de tweede plaats te pakken.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2022 zijn dinsdag 10 en donderdag 12 mei om 21.00 uur te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De finale volgt op zaterdag 14 mei om 21.00 uur. Je kunt alles van het Eurovisie Songfestival 2022 volgen via Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Eurovisie Songfestival 2022: de mooiste paradijsvogels en bizarre optredens op een rij of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV