Dinsdag in Op1: Jeangu Macrooy over de halve finale van het Songfestival

Dinsdag in Op1: Jeangu Macrooy over de halve finale van het Songfestival
Dit zijn de gasten van dinsdag 10 mei

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 10 mei

  • Het gebeurt zelden, maar aankomende zondag wordt er een Nederlander heilig verklaard. De eerste sinds 2007. Het gaat om Titus Brandsma, een katholieke boerenzoon die het tot hoogleraar in Nijmegen schopte, verzetsheld werd en in ’42 door de Duitsers in Dachau om het leven werd gebracht. In 2005 werd hij gekozen tot ‘grootste Nijmegenaar aller tijden’. Wat maakte hem zo bijzonder? Dat bespreken we met burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls en cultureel antropoloog Anne-Goaitske Breteler.

  • Dat S10 de finale van het Songfestival gaat halen, lijkt zo goed als zeker. De vraag is: hoe overtuigend gaat ze de concurrentie wegblazen? Verder; hoe gaat Kalush het doen voor Oekraïne, blijft de wolvenmasker-act van Noorwegen overeind en wat te denken van wat er op het podium gebeurt bij de Albanese zangeres? Allemaal vragen vanavond voor onze deskundige Songfestivalduiders: Tania Kross, Jeangu Macrooy en Jamai Loman.

  • Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken bracht vandaag een verrassingsbezoek aan Oekraïne, waar hij met president Zelensky sprak. Ondertussen werd de havenstad Odessa, in het zuidwesten van Oekraïne, vandaag flink onder vuur genomen door de Russen. Wat is Poetin van plan? Oud-Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp praat ons vanavond bij.

  • Een begrotingsgat van bijna twintig miljard euro moet er gedicht worden. Deze week gaan premier Rutte en minister Kaag van Financiën langs bij de oppositie op zoek naar steun voor hun plannen. Gaat ze dat lukken? Dat bespreken we vanavond met politiek verslaggever Thomas van Groningen.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Jeangu Macrooy over de halve finale van het Songfestival of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV