Nieuwe docuserie Bariloche vanaf donderdag te zien op Canvas

Nieuwe docuserie Bariloche vanaf donderdag te zien op Canvas
Eric Goens ontmoet (klein)kinderen van collaborateurs

Kijktip :

Donderdag (12 mei) gaat de nieuwe reportageserie Bariloche van start op Canvas. Hierin ontmoet Eric Goens kinderen en kleinkinderen van Vlaamse collaborateurs die na de Tweede Wereldoorlog naar Argentinië zijn gevlucht om er een nieuw leven te beginnen.

Ballingschap
Idyllisch gelegen aan het meer van Bariloche met prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van Patagonië is Goens in de eerste aflevering te gast bij Reni Viaene. Zij wordt 72 jaar geleden geboren als tweede dochter van het Vlaamse echtpaar in ballingschap Michel Viaene en Yvonne Bijnens.

Stalingrad
Vader Michel vecht tijdens de Tweede Wereldoorlog als oostfronter met het Duitse leger tegen de Russen in Stalingrad. Moeder Yvonne treedt als vrijwillige verpleegster in dienst bij het Duitse Rode Kruis. Na de bevrijding worden beiden door het Belgische Krijgshof veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen met verlies van hun burgerrechten.

De documentaireserie Bariloche is vanaf donderdag 12 mei wekelijks rond 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's