Recensie: The Getaway King is Poolse misdaadkomedie over meesterdief

Recensie: The Getaway King is Poolse misdaadkomedie over meesterdief
Met Dawid Ogrodnik en Dorota Kolak

Film :

Vanaf 11 mei is de film The Getaway King (Poolse titel: Najmro: Kocha, Kradnie, Szanuje) te zien op Netflix. De liefde voor filmmaken zie je zeker terug in deze Poolse misdaadkomedie van de prille regisseur Mateusz Rakowicz. Lees hier de filmrecensie van The Getaway King.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Women loved him, men admired him
Het verhaal speelt zich af in de dagen van het communisme in Polen en gaat over een meesterdief. Die wist maar liefst 29 keer te ontsnappen aan de politie. Naymro leefde op zijn eigen voorwaarden en tegen het systeem. De liefde en de val van de Berlijnse Muur veranderen zijn leven echter radicaal.

Olga Bołądź (Gabi) en Dawid Ogrodnik (Zdzisław) in de film 'The Getaway King'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,8

Het is allemaal niet nieuw wat The Getaway King biedt, maar verfrissend is het zeker. Een fijne misdaadkomedie die vermakelijk en lekker wegkijkt, mede door de 70s-sfeer en leuke actie. Zo ben je voor je gevoel binnen no-time door de speelduur van 100 minuten heen. The Getaway King heeft goed gekeken naar Hollywood, maar heeft als extraatje een dikke Poolse knipoog - soms recht voor z'n raap en zonder er doekjes om te winden. De cast doet het goed, met acteur Dawid Ogrodnik als meesterdief in een verhaal dat zeker in het tweede deel nog weet te verrassen. Voor wie vanavond eens wat anders wil dan een Hollywoodproductie is deze Poolse film op Netflix zeker het bekijken waard. Drie sterren.

Cast
Naast Dawid Ogrodnik (Ida) en Jakub Gierszał (Das Boot) zijn ook Dorota Kolak (Zjednoczone Stany Miłosci), Rafał Zawierucha en Masza Wągrocka te zien in deze productie. Deze film is geregisseerd door Mateusz Rakowicz (Stacja Warszawa).

Vanaf 11 mei 2022 is de film The Getaway King te zien op Netflix. Genre: comedy, misdaad. Tijdsduur: 100 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Getaway King is Poolse misdaadkomedie over meesterdief of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV