SBS6 komt met spannende spelshow The Wall

SBS6 komt met spannende spelshow The Wall
Internationale hit nu ook in Nederland

Nieuws

Het internationaal succesvolle spelprogramma The Wall komt naar Nederland. Het spel bestaat uit een twaalf meter hoge muur met onderaan uiteenlopende geldbedragen, groene en rode ballen die het verschil maken tussen winst of verlies, een achtbaan van emoties en een koppel dat elkaar blindelings zal moeten vertrouwen. Winston Gerschtanowitz presenteert de spannende spelshow op SBS6.

In The Wall proberen koppels met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en heel veel geluk geldbedragen te winnen die kunnen oplopen tot miljoenen euro's. De gigantische geldprijzen en de onvoorspelbaarheid van de vallende ballen zorgen ervoor dat de kijker op het puntje van zijn stoel zit.

Presentator Winston Gerschtanowitz laat weten: "Ik heb een kijkje mogen nemen in de studio van The Wall in Polen. De twaalf meter hoge digitale muur heeft een enorme indruk op mij gemaakt. BankGiro Loterij The Wall wordt groots op alle vlakken. Ik kan niet wachten tot we hier in Nederland met de opnames beginnen!"

Winston Gerschtanowitz presenteert The Wall in Nederland

Hoe werkt The Wall?

  • In de eerste ronde beantwoordt het koppel vijf vragen. Na elk antwoord valt een groene of rode bal langs de muur om uiteindelijk in één van de 15 vakken met geldbedragen te belanden. Bij een goed antwoord - een groene bal - wordt de winst verhoogd, en bij een fout antwoord - een rode bal - wordt het bedrag in mindering gebracht.

  • Vanaf de tweede ronde wordt het stel van elkaar gescheiden en komt het aan op het blindelingse vertrouwen in elkaar. Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten en het strategische spel met de ballen speelt, zit de ander in een geïsoleerde kamer achter de muur om de vragen te beantwoorden.

  • In de laatste ronde komt de kandidaat achter de muur voor een enorm dilemma te staan. Er wordt hem/haar een contract met een geldbedrag aangeboden. Kiest de kandidaat voor zekerheid door het contract te tekenen of kiest hij of zij voor het bedrag dat zijn/haar partner op The Wall bij elkaar heeft gespeeld? En hoe reageren beide spelers wanneer ze elkaar weer onder ogen komen en duidelijk wordt welke keuze is gemaakt?

BankGiro Loterij The Wall is vanaf zondag 22 april wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS6.

Tags: loterij, polen, nederland, presentator, spel, kandidaat, tv-programma, emotie, spelshow, opnames, bedrag, sbs6, winston gerschtanowitz, koppel, geluk, geldbedrag, spelprogramma, partner, kennis

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »