Zaterdag 14 mei in Hier zijn de Van Rossems: Deventer

Zaterdag 14 mei in Hier zijn de Van Rossems: Deventer
Sis is overleden, maar seizoen gaat verder

Kijktip :

Halverwege het achtste seizoen van Hier zijn de Van Rossems is Sis van Rossem op 77-jarige leeftijd overleden, maar de resterende afleveringen worden 'gewoon' uitgezonden. Daardoor kunnen we haar zaterdag nog in volle glorie zien in Deventer, Overijssel.

Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Boekenstad
Deventer geldt als dé boekenstad en dus verheugen de Van Rossems zich bij voorbaat op hun bezoek. Als ze ook nog eens met een poster welkom worden geheten, kan niets ze meer van hun stuk brengen. Maar waarom is Deventer eigenlijk een boekenstad? Maarten legt het uit. Daarbij passeren illustere namen de revue.

Verzetten
Zo komen Geert Grote, Thomas à Kempis en zelfs Donald Duck ter sprake. Vincent wil laten zien waarom het soms goed is om je als burger te verzetten tegen sloopplannen en daarvoor neemt hij zijn broer en zus mee naar een prachtig gerestaureerde, middeleeuwse wijk. En Sis heeft zich verdiept in de psyche van meestervervalser Han van Meegeren.

Hier zijn de Van Rossems is elke zaterdag rond 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hier zijn de Van Rossems terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 14 mei in Hier zijn de Van Rossems: Deventer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV