Waanzinnige thriller Mulholland Drive zie je zaterdag op Canvas

Waanzinnige thriller Mulholland Drive zie je zaterdag op Canvas
Ook te streamen via Amazon Prime en iTunes

Kijktip :

Van de legendarische regisseur David Lynch hoef je geen 'gewone' film te verwachten. Dat bleek wel weer toen hij in 2001 zijn mysterieuze meesterwerk Mulholland Drive afleverde. Deze waanzinnige thriller is zaterdag te zien op Canvas en je kunt Mulholland Drive streamen via Amazon Prime en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Tja, hoe leg je het verhaal van Mulholland Drive uit? Een mysterieuze vrouw ontsnapt aan een verkeersongeluk met een tas vol geld, maar zonder haar geheugen. Ondertussen is Betty Elms in Los Angeles gearriveerd, waar ze hoopt een succesvolle filmcarrière op te bouwen. Wanneer Betty arriveert bij haar appartement blijkt de mysterieuze vrouw zich daar te verschuilen. Ze besluit haar te helpen bij haar bizarre zoektocht naar de waarheid.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Mulholland Drive is zo'n film die je als kijker moet ondergaan. David Lynch dompelt je helemaal onder in een naargeestige en unheimische sfeer, een wereld vol bizarre personages en een zoektocht naar wat écht is en wat niet. Aan het einde van de film blijf je als kijker met veel vragen achter, maar juist dát maakt Mulholland Drive tot een meesterwerk. Het is een filmische puzzel van het allerhoogste niveau en niet voor niets kreeg Lynch een Oscarnominatie voor Beste Regie. Een moderne klassieker.

Cast
Naast Naomi Watts (The Impossible) en Laura Elena Harring (John Q) zijn ook Justin Theroux (The Girl on the Train), Mark Pellegrino (13 Reasons Why) en Robert Forster (Jackie Brown) te zien in Mulholland Drive. Deze film is geregisseerd door David Lynch (Blue Velvet).

Mulholland Drive (2001) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is zaterdag 14 mei om 22.15 uur te zien op Canvas. Genre: mysterie, thriller. Speelduur: 146 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV