Donderdag in Op1: Cornald Maas over de tweede halve finale van het Songfestival

Donderdag in Op1: Cornald Maas over de tweede halve finale van het Songfestival
Dit zijn de gasten van donderdag 12 mei

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Sven Kockelmann en Fidan Ekiz. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 12 mei

  • Na vanavond weet S10 wie haar tegenstanders worden in de grote finale van het Eurovisie Songfestival. Van de achttien acts die vandaag aantreden tijdens de tweede halve finale mogen er tien door naar de finale van zaterdag. Gelijk na de uitslag schakelen we met Cornald Maas, die ons vanuit Turijn vertelt met welke landen S10 rekening moet houden in de finale.

  • Hoe is het mogelijk dat er meer kinderen uit huis zijn geplaatst bij toeslagenaffaire-gezinnen dan eerder bekend was? Verschillende gedupeerde ouders hoopten daar vandaag bij het debat in de Tweede Kamer achter te komen, maar ze verlieten boos de publieke tribune. Toeslagenouders K]ristie Rongen en Karin van Opstal, jeugdzorgbestuurder Lian Smits en politiek verslaggever Thomas van Groningen vertellen vanavond waarom er zo werd gereageerd en tegen welke problemen jeugdzorg zelf aanloopt.

  • Wereldnieuws: het zwarte gat in het centrum van ons sterrenstelsel de Melkweg is op beeld vastgelegd. Dat werd vanmiddag bekend gemaakt door astronomen op gelijktijdige persconferenties over de hele wereld. Wat kan deze foto ons vertellen over het heelal? Dat bespreken we met hoogleraar astrodeeltjesfysica en radioastronomie Heino Falcke en hoogleraar galactische radiosterrenkunde Huib Jan van Langevelde.

  • Kinderarts Manon Benders en neurowetenschapper Cora Nijboer hebben een middel ontwikkeld waardoor baby’s die door zuurstoftekort hersenschade hebben opgelopen helemaal kunnen genezen. Via speciale neusdruppels worden miljoenen stamcellen naar de hersenen gestuurd, die daar snel zorgen voor herstel van het weefsel. Vanavond schuiven de twee artsen aan bij Op1 samen blije vader Sebastian Mennes, die zijn dochter zag herstellen met hulp van de druppels.

  • Finland wil toetreden tot de NAVO en ook Zweden lijkt te willen volgen. Vandaag spraken Finse leiders zich uit voor aansluiting bij het bondgenootschap. Ook de NAVO zegt dat de Finnen kunnen rekenen op een warm welkom. Rusland is fel tegen de aansluiting van het buurland en ziet het als een enorme bedreiging. Het Kremlin dreigt onder andere met de inzet van kernwapens. Oud-Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif vertelt vanavond wat de toetreding zou betekenen.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Cornald Maas over de tweede halve finale van het Songfestival of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV