Legendarische filmklassieker Star Wars zondag te zien op Veronica

Legendarische filmklassieker Star Wars zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Disney+ en Pathé Thuis

Kijktip :

Klassieker dan dit wordt het niet: Veronica zendt tijdens de Meimaand Filmmaand van 2022 ook de originele Star Wars-trilogie uit (1977-1983). We beginnen zondagavond met het spektakelstuk Star Wars, officieel Star Wars: Episode IV – A New Hope geheten. Je kunt Star Wars streamen via Disney+ en Pathé Thuis.

Bekijk de volledige programmering van de Meimaand Filmmaand 2022 op Gids.tv.

Het verhaal
Het ruimteschip van prinses Leia wordt overvallen door de kwaadaardige Darth Vader. Ondertussen werkt Luke Skywalker op het land van zijn oom en tante op de planeet Tatooine. Als zij door Keizerlijke troepen worden vermoord, sluit Luke zich aan bij de groep rebellen die vecht tegen de tirannie van de Keizer en de slechte Darth Vader. Luke, Princess Leia, Han Solo en de andere rebellen doen een poging de Death Star, het nieuwe wapen van de Keizer, te vernietigen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Hoewel de special effects inmiddels enigszins gedateerd zijn en het verhaal zo nu en dan wat knullige dialogen bevat, kan de invloed en populariteit van Star Wars moeilijk onderschat worden. De film stond aan de basis van misschien wel de meest legendarische filmfranchise aller tijden en introduceerde onverwoestbare karakters als Luke Skywalker, Han Solo, Princess Leia en Darth Vader - en wereldberoemde muziek van componist John Williams. Ondertussen vertelt regisseur George Lucas ook gewoon een heerlijk avonturenverhaal vol humor en actie.

Cast
Naast Mark Hamill (Kingsman: The Secret Service) en Harrison Ford (Blade Runner 2049) zijn ook Carrie Fisher (When Harry Met Sally...), Peter Cushing (Top Secret!) en Alec Guinness (Lawrence of Arabia) te zien in Star Wars. Deze film is geregisseerd door George Lucas.

Star Wars (1977) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is zondag 15 mei om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: avontuur, sciencefiction. Speelduur: 121 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Legendarische filmklassieker Star Wars zondag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV