De Gevluchte Gast met Özcan Akyol vanaf maandag te zien op NPO 2

De Gevluchte Gast met Özcan Akyol vanaf maandag te zien op NPO 2
Variant op De Geknipte Gast

Kijktip :

Özcan Akyol was de afgelopen jaren te zien met zijn programma De Geknipte Gast, waarin hij bekende Nederlanders in de kappersstoel interviewde. De naam verandert deze week in De Gevluchte Gast, want Akyol gaat in gesprek met vluchtelingen uit Oekraïne, Syrië, Rusland en Afghanistan.

De Gevluchte Gast aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Impact
De presentator en schrijver wil met dit programma een podium geven aan de vluchtelingen voor oorlogsgeweld. Hij nodigt ze uit om te praten over de enorme impact die een oorlog heeft. In de eerste aflevering van De Gevluchte Gast ontvangt Akyol de 28-jarige ondernemer Karina Herasimenko uit Kiev. Tot voor kort was ze eigenaar van een aantal koffiezaakjes in het centrum.

Invasie
Eind februari kwam er door de Russische invasie echter een abrupt einde aan haar tot dan toe drukke en mooie leven. Met haar twee kinderen en haar moeder vluchtte ze halsoverkop naar Nederland. Haar vader en man bleven achter, omdat ze het land niet mochten verlaten. Nu biedt ze, vanuit hier, humanitaire hulp aan haar achtergebleven landgenoten in Oekraïne.

De Gevluchte Gast is van maandag 16 tot en met vrijdag 20 mei dagelijks rond 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van De Gevluchte Gast terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV