Nieuw programma Kunst achter prikkeldraad start maandag op NPO 2

Nieuw programma Kunst achter prikkeldraad start maandag op NPO 2
Frank Westerman ontdekt kunst uit concentratiekampen

Kijktip :

Komende week is van maandag 16 tot en met woensdag 18 mei de driedelige documentaireserie Kunst achter prikkeldraad te zien op NPO 2. In deze reeks laat journalist en schrijver Frank Westerman zie hoe de gevangenen in concentratiekampen schilderden, muziek maakten, toneel speelden en gedichten schreven.

Kunst achter prikkeldraad gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Vught
De kunstwerken van gevangenen zijn een nalatenschap vol hoop, troost en ongeloof. Westerman begint zijn zoektocht naar de creatieve nalatenschap van de gevangenen in Kamp Vught. Hij komt langs zelfgemaakte schatten van gevangenen. Dit zijn verhalen van mensen die in deze nieuwe, onveilige wereld toch iets moois willen maken.

Kruidentuin
Daarna reist Frank verder naar Ravensbrück. Hier ziet hij tekeningen van Aat Breur met hartverscheurende getuigenissen, soms voorzien van commentaar of omlijst met een lied. Tot slot reist Frank naar Dachau. Hier ontrafelt hij het bizarre verhaal van de kruidentuin, opgezet door Heinrich Himmler, een plek voor SS-families om te ontspannen.

Kunst achter prikkeldraad is van maandag 16 tot en met woensdag 18 mei dagelijks rond 22.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Kunst achter prikkeldraad terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's