Vanavond op tv: finale Eurovisie Songfestival 2022, voorstelling Richard Groenendijk

Vanavond op tv: finale Eurovisie Songfestival 2022, voorstelling Richard Groenendijk
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 14 mei

Kijktip :

Eindelijk is het zover: de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn zie je zaterdagavond op NPO1. Bij de bookmakers gaat Oekraïne ruim op kop in het eindklassement, maar wie weet weet onze S10 nog een voet tussen de deur te krijgen. Verder zie je Hier Zijn de Van Rossems in Deventer én op RTL4 kan je genieten van de theatervoorstelling Om Alles! van Richard Groenendijk. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 14 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special: Ukraine - 90 Day Diaries

TLC
20:15 uur

De oorlog in Oekraïne raakt ook enkele voormalige deelnemers van 90 Day Fiancé die er vandaan komen of om andere redenen bijzondere banden hebben met het land. In de special Ukraine: 90 Day Diaries vertellen zij over de angsten die ze hebben dat hen of familieleden wat overkomt. Zo zit Maria Lysenko op het moment van de inval in Kiev. Ze laat zien hoe haar leven eruitziet in een stad die zwaar onder vuur ligt. Maria keerde enkele jaren geleden terug naar Oekraïne nadat haar relatie met Caesar spaak liep. Yara Dufren en Natalie Podiakova wonen nog wel in Amerika, maar zijn erg bezorgd om hun familieleden. En de Amerikaan David Murphey voelt zich erg verbonden met Oekraïne, waar hij veel vrienden heeft wonen - onder wie ex-vriendin Lana. Hij wil ze zó graag helpen dat hij besluit zich aan te melden voor het vrijwilligersleger. De ontroerende verhalen van de vier 90 Day-deelnemers laten de impact zien die de oorlog heeft op de levens van de mensen in Oekraïne en daarbuiten.


Hier zijn de Van Rossems: Deventer

NPO 2
20:38 uur

Halverwege het achtste seizoen van Hier zijn de Van Rossems is Sis van Rossem op 77-jarige leeftijd overleden, maar de resterende afleveringen worden 'gewoon' uitgezonden. Daardoor kunnen we haar vanavond nog in volle glorie zien in Deventer, Overijssel. Deventer geldt als dé boekenstad en dus verheugen de Van Rossems zich bij voorbaat op hun bezoek. Als ze ook nog eens met een poster welkom worden geheten, kan niets ze meer van hun stuk brengen. Maar waarom is Deventer eigenlijk een boekenstad? Maarten legt het uit. Daarbij passeren illustere namen de revue. Zo komen Geert Grote, Thomas à Kempis en zelfs Donald Duck ter sprake. Vincent wil laten zien waarom het soms goed is om je als burger te verzetten tegen sloopplannen en daarvoor neemt hij zijn broer en zus mee naar een prachtig gerestaureerde, middeleeuwse wijk. En Sis heeft zich verdiept in de psyche van meestervervalser Han van Meegeren.


Songfestival 2022: finale

NPO 1
21:00 uur

Vanavond is het zover: na twee zenuwslopende halve finales staat de grote finale van het Eurovisie Songfestival van 2022 op het programma. De 66ste editie van het liedjesfestijn vindt plaats in Turijn en de finale is vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 20.25 uur. In totaal betreden vijfentwintig landen het podium van Pala Alpitour om hun beste optreden neer te zetten in deze finale. Na een lange avond zal na middernacht blijken wie de titel van de grootste muziekwedstrijd ter wereld zal winnen. Cornald Maas en Jan Smit zijn uiteraard weer van de partij om commentaar te geven en alle ins en outs over de inzendingen te vertellen.

Volgorde optredens
De volgorde van de optredens in de finale van het Songfestival is als volgt:

 1. Tsjechië: We Are Domi - 'Lights Off'
 2. Roemenië: WRS - 'Llámame'
 3. Portugal: MARO - 'Saudade, saudade'
 4. Finland: The Rasmus - 'Jezebel'
 5. Zwitserland: Marius Bear - 'Boys Do Cry'
 6. Frankrijk: Alvan & Ahez - 'Fulenn'
 7. Noorwegen: Subwoolfer - 'Give That Wolf a Banana'
 8. Armenië: Rosa Linn - 'Snap'
 9. Italië: Mahmood & Blanco - 'Brividi'
 10. Spanje: Chanel - 'SloMo'
 11. Nederland: S10 - 'De diepte'
 12. Oekraïne: Kalush Orchestra - 'Stefania'
 13. Duitsland: Malik Harris - 'Rockstars'
 14. Litouwen: Monika Liu - 'Sentimental'
 15. Azerbeidzjan: Nadir Rüstəmli - 'Fade to Black'
 16. België: Jérémie Makiese - 'Miss You'
 17. Griekenland: Amanda Tenfjord - 'Die Together'
 18. IJsland: Systur - 'Með hækkandi sól'
 19. Moldavië: Zdob și Zdub & Frații Advahov - 'Trenulețul'
 20. Zweden: Cornelia Jakobs - 'Hold Me Closer'
 21. Australië: Sheldon Riley - 'Not the Same'
 22. Verenigd Koninkrijk: Sam Ryder - 'Space Man'
 23. Polen: Ochman - 'River'
 24. Servië: Konstrakta - 'In corpore sano'
 25. Estland: Stefan - 'Hope'


Cabaret: Richard Groenendijk - Om alles!

RTL 4
21:33 uur

Vanavond is op RTL 4 een registratie van de theatervoorstelling Om alles! van Richard Groenendijk te zien. Naast een bekende tv-persoonlijkheid uit tal van programma's (op dit moment bijvoorbeeld Think Inside the Box) is Groenendijk namelijk ook theatermaker. Het moge duidelijk zijn dat Richard Groenendijk van vele talenten is: cabaretier, presentator, tekstschrijver, zanger en bij vlagen ook acteur (wanneer hij bijvoorbeeld in het personage Jopie Parlevliet kruipt). Veel van die talenten zijn zichtbaar in de theatervoorstelling Om alles!, waarmee hij van 2017 tot 2019 door de Nederlandse theaters trok. In Om alles! laat Richard Groenendijk zich van zijn scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest ad remme kant laat zien. De show is een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Richard maakt een hoop kabaal en heeft een grote mond, maar ook een klein hartje. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet.


Thriller: Mulholland Drive

Canvas
22:15 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Drama van David Lynch


Start: Unforgotten seizoen 4

NPO 2
23:01 uur

Vanaf vanavond is het vierde seizoen van de Britse misdaadserie Unforgotten te zien op NPO 2. De zes afleveringen van dit seizoen worden in drie delen van anderhalf uur uitgezonden op de late zaterdagavond. In een vriezer op het terrein van een sloperij wordt een gruwelijke vondst gedaan: een lijk zonder hoofd en handen. Het is nog onduidelijk hoe deze persoon aan zijn einde is gekomen, maar de identiteit en het moment van overlijden kunnen wél achterhaald worden aan de hand van een snoeppapiertje, een tattoo en een persoon die als vermist is opgegeven. Terwijl inspecteurs Cassie Stuart en Sunny Khan druk bezig zijn met deze zaak, verloopt ook op kantoor niet alles vlekkeloos. Cassie krijgt namelijk te maken met een flinke tegenslag: haar verzoek voor een vervroegd pensioen op medische gronden wordt afgewezen, wat betekent dat ze nog drie maanden aan het werk zal moeten.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: finale Eurovisie Songfestival 2022, voorstelling Richard Groenendijk of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV