Vanavond op tv: nieuw seizoen Even tot hier, Ireen Wüst te gast in College Tour

Vanavond op tv: nieuw seizoen Even tot hier, Ireen Wüst te gast in College Tour
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 15 mei

Kijktip :

Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn vanaf vanavond terug met hun succesvolle programma Even tot hier. Verder onder meer College Tour met Ireen Wüst op NPO 2 en de welbekende terugblikaflevering van Boer zoekt vrouw: Wie zijn nog bij elkaar? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 15 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmklassieker: Star Wars

Veronica
20:00 uur

Nadat prinses Leia de blauwdrukken van het machtigste wapen van het heelal weet te stelen, wordt ze gevangengenomen door Darth Vader. Ze weet net op tijd een noodoproep, samen met de plannen, het heelal in te sturen. Deze komen terecht bij Luke Skywalker die zich aansluit bij een Jedi, een arrogante piloot, een Wookie en twee droids om de prinses te redden.

College Tour: Ireen Wüst

NPO 2
20:20 uur

Ze heeft haar schaatsen inmiddels aan de wilgen gehangen, maar Ireen Wüst (36) gaat de boeken in als de grootste Nederlandse Olympiër aller tijden. Vanavond is ze te gast in College Tour voor een interview met Twan Huys en een zaal vol studenten.

Medailles
Wüst heeft haar status als succesvolste Olympische sporter van Nederlandse bodem te danken aan de dertien medailles die ze haalde op vijf Olympische Spelen: zes gouden, vijf zilveren en twee bronzen plakken. Ze sloot dit jaar af met een prestatie die wereldwijd nog nooit vertoond is, namelijk als eerste sporter ooit bij vijf Winterspelen op rij goud veroveren.

Boer zoekt vrouw: wie zijn nog bij elkaar?

NPO 1
20:56 uur

Vanavond sluit het seizoen van Boer zoekt vrouw af met de welbekende terugblik-aflevering. Enkele maanden na de laatste opnames ontvangt Yvon Jaspers alle boeren. De grote vraag is natuurlijk: wie komt alleen en wie neemt iemand mee?

Samen of alleen?
Alle vijf de boeren gingen op citytrip. Bij Evert en Maud bloeide de liefde op; Evert zei zelfs van Maud te houden. Ook Hans en Annette leken voor elkaar gemaakt en Hans noemde Annette zijn "Grietje". Bij Janine ging het moeilijker: ze worstelde vooral met zichzelf in plaats van met Sander. Jouke en Karlijn hadden de grootste lol, maar Wendy hield de boot af bij Rob. Wie komt samen en wie alleen?

Terug: Plakshot

NPO 3
21:40 uur

Roel Maalderink is vanaf vanavond terug met het tweede seizoen van het satirische programma Plakshot. Hierin geeft Maalderink met straatinterviews, sketches en parodieën zijn blik op de actualiteit én legt hij de absurditeit van de media bloot.

Juice channels
In dit nieuwe seizoen buigt Maalderink zich over de wildgroei aan juice channels, onderzoekt hij waarom BN’ers om de haverklap excuses aanbieden en waarom journalisten steeds ijdeler worden. Ook dit seizoen staat bol van de verrassende en grappige gesprekken, maar bevat ook ontroerende momenten.

Terug: Even tot hier

NPO 1
22:03 uur

Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn vanaf vanavond weer terug met het zevende seizoen van hun succesvolle programma Even tot hier, waarin ze op muzikale en humoristische wijze het nieuws van de week doornemen.

Hoog tempo
De twee cabaretiers nemen in een hoog tempo, met muziek en satire, de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week door. Wat viel ze op en waar duiken ze graag dieper in? Gelukkig is dit seizoen (bijna) alles weer bij het oude in Even tot hier.

Publiek
Dat betekent vooral: het live-publiek in de studio is terug! Verder keren alle vaste elementen terug in Even tot hier: de muzikale gast, scherpe grappen en een simpel liedje over een best wel ingewikkeld onderwerp. Vanavond eenmalig op zondag, daarna iedere zaterdag om 21.25 uur.

Start: Joardy Season

NPO 3
22:19 uur

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van de tragikomische webserie Joardy Season, waarin het typetje Harco de hoofdrol speelt, wekelijks te zien op NPO 3. De serie is een eigenaardige samenstelling van vreemde verhalen waarin steeds een ander tragikomisch figuur centraal staat.

Problemen
Harco ontmoet de meest uiteenlopende figuren. Ieder uit een eigen milieu, met eigen ambities en bijbehorende twijfels en problemen. Harco zegt precies wat hij denkt, lijkt geen voorbehouden of vooroordelen te hebben en staat voor alles open. Door zijn stoïcijnse houding worden de problemen van anderen in perspectief geplaatst. In de eerste aflevering ontmoet Hannah Hoekstra op haar eerste werkdag in het ziekenhuis de comateuze Harco.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV