Recensie: Sneakerella is reclamespot voor Adidas, Nike en Assepoester

Recensie: Sneakerella is reclamespot voor Adidas, Nike en Assepoester
Musicalfilm met Chosen Jacobs en Lexi Underwood

Film :

Vanaf 13 mei is de film Sneakerella te zien op Disney+. De nieuwe generatie heeft er weer een nieuwe versie van Assepoester bij in de vorm van deze liedjesfilm waar sportschoenen de hoofdrol spelen. Lees hier de filmrecensie van Sneakerella.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Lace up and dream
Het verhaal gaat over de jongen El. Hij is een aspirant-sneakerontwerper die in Queens woont. Zijn moeder is overleden en El werkt in de schoenenwinkel die vroeger van haar was. Zijn vader en twee stiefbroers zijn erg gemeen tegen El, waardoor hij zijn ambities verbergt voor hen. Zijn leven verandert wanneer hij Kira King ontmoet.

Actrice Lexi Underwood en Chosen Jacobs in de film 'Sneakerella'

Beoordeling van Gids.tv: ★

Entertainment-score: 50% | IMDb ★ 4,1

Wij Nederlanders lijken toch iets te nuchter voor deze typisch Amerikaanse musicalfilm met Chosen Jacobs in de hoofdrol. Uiteraard zijn er directe parallellen met Disney's Assepoester (Cinderella), maar Sneakerella maakt gebruik van rappende muzieknummers die aanvoelen als een Lin Manuel Miranda-productie (denk aan In The Heights). De film start met het pakkende liedje Kicks en Best Ever, maar dat ben je ook allemaal weer snel vergeten als het verhaal vorm krijgt. Fans van musical, hippe sneakers en dansmoves in films zullen er misschien nog iets positiefs uithalen, maar anders moet je er helemaal niet aan beginnen. Het Cinderella-verhaal is al te vaak de revue gepasseerd en overdaad schaadt. Eén ster.

Cast
Naast Chosen Jacobs (It: Chapter Two) en Lexi Underwood (The First Lady) zijn ook Kolton Stewart (Disenchanted) en Devyn Nekoda (Backstage) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Elizabeth Allen Rosenbaum (Aquamarine).

Vanaf 13 mei 2022 is de film Sneakerella te zien op Disney+. Genre: Familie, Komedie, Drama, Muziek. Tijdsduur: 112 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Sneakerella is reclamespot voor Adidas, Nike en Assepoester of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV