NOS zendt herdenking moord op Martin Luther King live uit

NOS zendt herdenking moord op Martin Luther King live uit
Vijftig jaar na de moord

Nieuws

Het is dit jaar vijftig jaar na de moord op burgerrechtenactivist Martin Luther King. Op 4 april is een herdenking op de plek van de moord in Memphis, Tennessee. De NOS doet live verslag met een extra uitzending.

De herdenking vindt plaats op de plek van de moord: het Lorraine Motel in Memphis, sinds 1991 onderdeel van het Nationale Burgerrechtenmuseum. Activisten van toen en nu, onder wie dominee Jesse Jackson en congreslid John Lewis, zijn erbij aanwezig. Ook zijn er muzikale optredens.

Simone Weimans presenteert de extra uitzending

In de tv-uitzending van de NOS staan presentator Simone Weimans en gasten stil bij de vraag wat de erfenis is van Martin Luther King, ook in Nederland. Daarnaast wordt teruggeblikt op het leven van de burgerrechtenactivist en is een bijdrage te zien van Amerika-correspondent Wouter Zwart.

NOS Herdenking moord Martin Luther King is in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 april tussen 00.00 en 01.10 uur te zien op NPO 1.

Tags: moord, herdenking, amerika, nederland, live, nos, uitzending, presentator, martin luther king, correspondent, npo, tennessee, erfenis, congreslid, dominee, Wouter Zwart, jesse jackson, simone weimans, npo 1

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »