Vanavond op tv: terugkeer Vandaag Inside, nieuw seizoen Kopen zonder kijken en meer

Vanavond op tv: terugkeer Vandaag Inside, nieuw seizoen Kopen zonder kijken en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 16 mei

Kijktip :

Vanavond keert Vandaag Inside na twee weken afwezigheid in verband met de 'kaars-rel' terug op televisie. Verder onder meer een nieuw seizoen van Kopen zonder kijken. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 16 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Sexual Healing

NPO 2
20:25 uur

Hoe frustrerend is het als je door je beperking, maar met een gezond libido, nooit intimiteit of seks kunt ervaren? Of wanneer je je hele leven alleen functioneel wordt aangeraakt door hulpverleners? En klopt het dat je door seks en intimiteit een heler mens wordt? De documentaire Sexual Healing hoopt een antwoord op die vragen te vinden. Dat doen we aan de hand van het verhaal van Evelien, een vrouw van 53 die vanaf haar geboorte spastisch is.

Terug: Kopen zonder kijken

RTL 4
20:30 uur

Het bijzondere huizenprogramma Kopen zonder kijken is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen op RTL 4. Elke maandag is te zien hoe potentiële huizenkopers in het diepe springen en een huis aanschaffen zonder het ooit te hebben gezien. Vera en Casper huren in het mooie centrum van Leiden. Vooral Vera vindt het moeilijk om de bruisende stad te verlaten. Ze hebben ook geen idee wat ze eigenlijk zoeken: jaren dertig, nieuwbouw of toch een appartement? Ook weten ze niet waar het huis moet staan.

Slot: Chateau Bijstand

SBS 6
20:30 uur

De Meilandjes zijn echte luxepaarden, dus houden ze een maand op bijstandsniveau leven wel vol? Die vraag brandde op ieders lippen voor de start van Chateau Bijstand. In de laatste aflevering is te zien hoe Maxime positief getest wordt op corona en dus niet aanwezig kan zijn bij het grote evenement om de nieuwe donateurs van Stichting Babyspullen te bedanken. De maand in de bijstand zit erop, de familie maakt mensen uit de buurt blij met de spullen uit hun tijdelijke huis en blikken terug op hun tijd in de bijstand.

Misdaadfilm: No Country for Old Men

Spike
20:30 uur

Op Spike is vanavond de ijzersterke misdaadfilm No Country for Old Men te zien. De Texaan Llewelyn Moss stuit tijdens het jagen op enkele lijken en een koffer met twee miljoen dollar. Het lijkt erop dat een drugsdeal uit de hand is gelopen. Moss besluit zijn vondst niet aan de politie te melden, maar de koffer met geld mee te nemen. Vanaf dat moment wordt hij achterna gezeten door de psychopatische huurmoordenaar Anton Chigurh, die de twee miljoen aan de rechtmatige eigenaar moet teruggeven. Intussen onderzoekt sheriff Ed Tom Bell wat er allemaal precies is gebeurd.

Terug: Vandaag Inside

SBS 6
21:40 uur

Twee weken nadat Vandaag Inside vanwege de enorme 'kaarsrel' van televisie verdween is het praatprogramma vanaf vanavond alweer terug - mét Johan Derksen. Hij zal samen met Wilfred Genee, René van der Gijp en een wisselende tafelgast als vanouds de actualiteiten bespreken. Op dinsdag 26 april vertelde Johan Derksen in de uitzending van Vandaag Inside een verhaal van vijftig jaar geleden. Hij zou een vrouw, die als gevolg van overmatig drankgebruik bewusteloos was, met een kaars gepenetreerd hebben. Het land was bijna te klein en een dag later zwakte Derksen dit verhaal af.

Nieuw: De Gevluchte Gast

NPO 2
22:10 uur

Özcan Akyol was de afgelopen jaren te zien met zijn programma De Geknipte Gast, waarin hij bekende Nederlanders in de kappersstoel interviewde. De naam verandert deze week in De Gevluchte Gast, want Akyol gaat in gesprek met vluchtelingen uit Oekraïne, Syrië, Rusland en Afghanistan. In de eerste aflevering ontvangt Akyol de 28-jarige ondernemer Karina Herasimenko uit Kiev. Tot voor kort was ze eigenaar van een aantal koffiezaakjes in het centrum.

Nieuw: De roze supporters

NPO 3
22:20 uur

In de vierdelige serie De roze supporters worden voetbalfans en hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen voor het voetlicht gebracht. Nog altijd vliegen de homofobe spreekkoren je in de Nederlandse stadions om de oren. Een groep ADO Den Haag-supporters is het helemaal zat en richt acht jaar geleden de eerste 'roze' voetbal-fanclub van Nederland op: de Roze Regahs. Een baanbrekende ontwikkeling in supportersland, die al snel navolging krijgt.

Nieuw: Kunst achter prikkeldraad

NPO 2
22:30 uur

Deze week is van maandag tot en met woensdag de driedelige documentaireserie Kunst achter prikkeldraad te zien op NPO 2. In deze reeks laat journalist en schrijver Frank Westerman zie hoe de gevangenen in concentratiekampen schilderden, muziek maakten, toneel speelden en gedichten schreven. De kunstwerken van gevangenen zijn een nalatenschap vol hoop, troost en ongeloof. Westerman begint zijn zoektocht naar de creatieve nalatenschap van de gevangenen in Kamp Vught.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV