Documentaire De school die kleur bekent komende twee dinsdagen te zien op NPO 3

Documentaire De school die kleur bekent komende twee dinsdagen te zien op NPO 3
Welke vooroordelen hebben kinderen?

Kijktip :

Dinsdag (17 mei) is op NPO 3 het eerste deel van het documentaire-tweeluik De school die kleur bekent te zien. Hierin zijn we te gast op een school waar kinderen leren met hun vooroordelen ten aanzien van andere rassen en culturen om te gaan. Deel twee volgt volgende week dinsdag om 22.30 uur.

De school die kleur bekent gemist? Kijk de hele aflevering terug via Gids.tv.

Huidskleur
Onder leiding van leraren en professoren leren Engelse schoolkinderen vooroordelen rondom huidskleur te ontdekken en uit te roeien. Alles wat ze dachten te weten over huidskleur wordt tegen het licht gehouden. In een van de eerste lessen worden de leerlingen getest op vooroordelen omtrent huidskleur.

Onbewust
Daarna worden ze opgedeeld in werkgroepen op basis van hun kleur. Wat zal dit losmaken? Een witte Engelse scholier en zijn zwart-Caribische beste vriend zijn geschokt als ze ontdekken hoeveel onbewuste vooroordelen ze hebben. Terwijl een twaalfjarig meisje van gemengde afkomst graag wil weten bij welk groep ze hoort: wit of zwart?

Het documentaire-tweeluik De school die kleur bekent is dinsdag 17 en dinsdag 24 mei rond 22.30 uur te zien op NPO 3. Je kunt de docu De school die kleur bekent terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire De school die kleur bekent komende twee dinsdagen te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV