Madonna regisseert film Taking Flight

Madonna regisseert film Taking Flight
Het verhaal van danseres Michaela DePrince wordt verfilmd

Nieuws

Het leven van Het Nationaal Ballet-danseres Michaela DePrince zal verfilmd worden, onder de regie van Madonna. De film vertelt het verhaal van de danseres die eerder al een biografie uitbracht: 'Taking Flight: From War Orphan To Star Ballerina'.

DePrince schreef samen met haar moeder de biografie. Het boek toont hoe zij als Sierra Leonees-Amerikaanse balletdanseres duivelskind genoemd werd, vanwege haar huidaandoening vitiligo. Het verhaal laat zien hoe zij uitgroeit van oorlogswees tot talentvolle ballerina.

Het boek 'Taking Flight: From War Orphan To Star Ballerina' kwam uit in 2014. DePrince danst sinds 2013 voor Het Nationale Ballet in Amsterdam.

"Michaela's levensverhaal sprak me aan, zowel als artiest als als activist die tegenslagen heeft gekend", zegt Madonna in een persverklaring. "Dit is een unieke mogelijkheid om de situatie in Sierra Leona te bespreken en MIchaela de stem te laten zijn van alle weeskinderen waar ze mee opgroeide."

Jonathan Glickman, de leider van de productie, legt uit: "We kunnen niet enthousiaster zijn dat Madonna dit uitzonderlijke verhaal op het grote scherm zal brengen. Er is geen regisseur zo geschikt om Michaela's leven met passie en gevoel te vertellen en we kunnen niet wachten om de film over de hele wereld te vertonen."

Metro-Goldwyn-Mayer verwierf de filmrechten van Taking Flight in 2015. Het script is geschreven door Camilla Blackett, bekend van de hitseries New Girl en Fresh of the Boat.

Een releasedatum van de film Taking Flight is nog niet bekendgemaakt. Zodra dat bekend is, lees je dat op Gids.tv.

Tags: biografie, regisseur, verfilming, madonna, dansen

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »