Maandag in Op1: Marcia Luyten over de terugkeer van Vandaag Inside

Maandag in Op1: Marcia Luyten over de terugkeer van Vandaag Inside
De gasten van Op1 van maandag 16 mei

Kijktip :

Maandagavond presenteren Hugo Logtenberg en Nadia Moussaid de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 16 mei.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen en gasten van maandag 16 mei

  • Dreigende taal vanuit het Kremlin. Rusland noemt de plannen van Zweden en Finland om lid te worden van de NAVO ‘een zwaarwegende fout met verstrekkende gevolgen.’ Ondertussen claimt het Oekraïense leger Charkov te hebben heroverd. Defensiespecialist Rob de Wijk schuift aan samen met fotograaf Eddy van Wessel, die de afgelopen drie weken in Charkov heeft doorgebracht en laat zien wat hij daar aantrof.

  • Zowel Vandaag Inside als D66 worstelen met wat wel en niet kan worden benoemd rond (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Welk signaal geven bekende presentatoren als ze lachen om een voorval uit het verleden? En welk signaal geeft Sigrid Kaag af als ze niet adequaat ingrijpt bij meldingen over ongepast gedrag binnen haar eigen partij? We praten er onder andere over met Marcia Luyten.

  • Zijn arbeidsmigranten de oplossing voor het personeelstekort? De Arbeidsinspectie is in haar jaarverslag duidelijk: buitenlandse werknemers lossen de krapte op de arbeidsmarkt niet op. Toch is de Europese Commissie van plan er meer op in te zetten. SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen ziet niets in die plannen. CEO van OTTO Work Force Frank van Gool zegt niet zonder buitenlandse krachten te kunnen. Vanavond bij Op1 gaan ze het gesprek aan.

  • Seks hebben we bijna allemaal. Waarom is het dan toch zo ongemakkelijk om erover te praten? In het boek ‘Hoe doen we het’ helpt Milou Deelen veertien inspirerende vrouwen de drempel over, en dat levert bloedeerlijke en herkenbare verhalen op. Ze vertelt er vanavond over bij Op1 samen met haar moeder, journaliste Barbara van Beukering.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Marcia Luyten over de terugkeer van Vandaag Inside of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV