Vanavond op tv: nieuw seizoen Voor hetzelfde geld, terugkeer Dwars door de Lage Landen

Vanavond op tv: nieuw seizoen Voor hetzelfde geld, terugkeer Dwars door de Lage Landen
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 17 mei

Kijktip :

Vanavond gaat het nieuwe seizoen van Voor hetzelfde geld van start op RTL 4. Verder zien we onder meer de terugkeer van Dwars door de Lage Landen, na twee weken afwezigheid. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 17 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Thriller: The Rainmaker

Spike
20:20 uur

Op Spike is vanavond de uitstekende rechtbankthriller The Rainmaker te zien, geregisseerd door Francis Ford Coppola. Matt Damon speelt Rudy Baylor, een jonge advocaat die worstelt met een belangrijke zaak. Hij moet het opnemen tegen een leger listige juristen samen met Deck Shifflet, een stoere "hulpadvocaat" gespecialiseerd in het zakken voor het advocatuurexamen.

Dwars door de Lage Landen: Achterhoek en Salland

NPO 2
20:25 uur

Na een korte afwezigheid is Dwars door de Lage Landen vanavond weer terug op NPO 2 met de voorlaatste aflevering, waarin Arnout Hauben en zijn vrienden de Achterhoek en Salland doorkruisen. Op de Sallandse Heuvelrug heeft Arnout een ontmoeting met herderin Suzanne op de planning staan. Ze besloot haar flat op tien hoog in de Bijlmer in te ruilen voor een leven dicht bij de natuur. Minder rustig gaat het eraan toe in Hellendoorn, waar het drietal terecht komt op een oerend harde motorcross.

Terug: Voor hetzelfde geld

RTL 4
20:30 uur

Vanavond gaat het nieuwe seizoen van Voor hetzelfde geld van start op RTL 4. Hierin helpt Natasja Froger diverse stellen bij hun zoektocht naar een nieuw huis. Wat kun je voor het budget op verschillende plekken in het land bemachtigen? Ras-Amsterdammer Remco, zijn vrouw Lean en hun twee kinderen moeten met tegenzin de hoofdstad verlaten. Ze groeien hun appartement uit, maar een groter huis in de hoofdstad kunnen ze niet betalen. Hoe gaan zij de stap ervaren om de Amsterdam uit te gaan en in een dorp te wonen?

Docu: De school die kleur bekent

NPO 3
22:40 uur

Vanavond is op NPO 3 het eerste deel van het documentaire-tweeluik De school die kleur bekent te zien. Onder leiding van leraren en professoren leren Engelse schoolkinderen vooroordelen rondom huidskleur te ontdekken en uit te roeien. Alles wat ze dachten te weten over huidskleur wordt tegen het licht gehouden. In een van de eerste lessen worden de leerlingen getest op vooroordelen omtrent huidskleur.

Nieuw: Fever Pitch - The Rise of the Premier League

Canvas
23:00 uur

De Engelse Premier League geldt tegenwoordig als de populairste, rijkste en misschien ook wel beste nationale voetbalcompetitie ter wereld. Maar hoe heeft het die status bereikt? Dat wordt onderzocht in de documentaireserie Fever Pitch: The Rise of the Premier League, de komende dinsdagen te zien op Canvas. In de eerste aflevering gaan we terug naar de glorieuze jaren negentig, waarin nationale helden als Paul 'Gazza' Gascoigne, Gary Lineker en Bobby Robson de hoofdrol spelen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV