Dinsdag in Op1: Aaltje van Zweden over kwetsbare kinderen in de oorlog

Dinsdag in Op1: Aaltje van Zweden over kwetsbare kinderen in de oorlog
Dit zijn de gasten van dinsdag 17 mei

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Margje Fikse. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 17 mei

  • Na een maandenlange belegering is het laatste Oekraïense verzet in Marioepol gebroken. De Oekraïense legertop heeft de laatste militairen die zich schuil hielden in de Azovstal-fabriek opdracht gegeven de strijd te staken en daarmee is de havenstad definitief in Russische handen. Chef politieke zaken van HCSS Han ten Broeke en oud-Commandant Landstrijdkrachten Rob Bertholee vertellen vanavond wat dit betekent voor het verdere verloop van de oorlog.

  • In Ter Apel hebben een aantal asielzoekers vannacht op stoelen moeten slapen, omdat er weer geen bedden beschikbaar zijn. En terwijl de doorstroming naar andere opvangcentra niet goed verloopt, verwachten ze in het Groningse asielzoekerscentrum vandaag tweehonderd nieuwe vluchtelingen. Hoe gaat het Centraal Orgaan Asielzoekers de problematiek oplossen? COA-directeur Milo Schoenmaker schuift aan bij Op1.

  • Wat als je in gevaar was tijdens de Tweede Wereldoorlog en niemand je hielp? Dat is een vraag die bij schrijver Aaltje van Zweden uit het niets opkwam en niet meer losliet. Als moeder van een autistisch kind kwam daarbij de volgende vraag: wat gebeurde er met kwetsbare kinderen in de oorlog? Ze ging op onderzoek uit en schreef er een boek over. Vanavond schuift ze aan in Op1 om te vertellen over haar zoektocht.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's