Recensie: Toscana is romantische zomerfilm over verlies, liefde en Italiaans eten

Recensie: Toscana is romantische zomerfilm over verlies, liefde en Italiaans eten
Met Anders Matthesen en Cristiana Dell'Anna

Film :

Vanaf 18 mei is de film Toscana te zien op Netflix. Als een zwoele zomerbries gaat deze nieuwe film voorbij, met een hoofdrol voor het prachtige Italiaanse Toscane - en af en toe een verfrissende regenbui. Liefde gaat in deze film absoluut niet door de maag. Lees hier de filmrecensie van Toscana.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Zo bijzonder als de rest...
Wanneer de Deense chef-kok Theo naar het Italiaanse Toscane reist om het bedrijf van zijn vader te verkopen, ontmoet hij een lokale vrouw. Zij inspireert hem om zijn kijk op het leven en de liefde te heroverwegen.

Acteur Anders Matthesen (Theo) in de film 'Toscana'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 59% | IMDb ★ 6,0

Een groot glas wijn is alles wat je nodig hebt voor deze Deense romantische dramafilm van regisseur Mehdi Avaz. Dat heden en verleden belangrijk zijn in een mensenleven laat ook Toscana zien. Op de grote avond waarop topchef Theo (Anders Matthesen) eten bereidt voor een veelbelovende, potentiële investeerder krijgt hij te horen dat zijn vader - die er nooit voor hem is geweest - is overleden. Theo vertrekt naar Italië om diens bezittingen te verkopen, maar zo makkelijk gaat dat niet. Het verhaal is wat voorspelbaar en kent weinig verrassingen en ook de achtergrondmuziek, met harde klarinet, is zonde. Wil je echter niet teveel aan je hoofd, dan is Toscana - met een héél klein traantje - best het bekijken waard. Een voorzichtige drie sterren.

Cast
Naast Cristiana Dell'Anna (Gomorra: La serie) en Anders Matthesen (Marco Effekten) zijn ook Andrea Bosca (Nina) en Lærke Winther (Rellik) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door van Mehdi Avaz (Kollision).

Vanaf 18 mei 2022 is de film Toscana te zien op Netflix. Genre: drama, romantiek. Tijdsduur: 90 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Toscana is romantische zomerfilm over verlies, liefde en Italiaans eten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV