Klassieke comedy Monty Python's The Meaning of Life zie je vrijdag op Veronica

Klassieke comedy Monty Python's The Meaning of Life zie je vrijdag op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

De mannen van het Britse comedygezelschap gaven ons in de jaren zeventig briljante comedy's als Monty Python and the Holy Grail (1975) en Monty Python's Life of Brian (1979). In 1983 volgde het minder bekende, maar bijzonder grappige Monty Python's The Meaning of Life. De film is vrijdag te zien op Veronica en je kunt The Meaning of Life streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Bekijk de volledige programmering van de Meimaand Filmmaand 2022 op Gids.tv.

Het verhaal
Het doldwaze Monty Python-team biedt in korte sketches een geheel eigen kijk op de zin van het leven. Elke periode van de levenscyclus wordt belicht, van het wonder der geboorte tot de onvermijdelijke dood. De verschillende scènes zijn zonder uitzondering absurd, zoals de rugbywedstrijd tussen leerlingen en het docententeam, de walgelijk dikke man die net één chocolaatje teveel eet met desastreuze gevolgen en de leraar die de les seksuele voorlichting wel heel letterlijk neemt. Uiteraard nemen de leden van het comedyteam zelf de meeste rollen voor hun rekening.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Natuurlijk is er een reden voor dat The Meaning of Life minder bekendheid en populariteit geniet dan The Holy Grail en Life of Brian. De film is simpelweg nét iets minder geslaagd, hoewel het voor bijna iedereen onmogelijk zou zijn om die eerdere meesterwerken te evenaren. Toch bevat ook deze film weer genoeg memorabele scènes en vooral de dinerende dikke man is tot op de dag van vandaag een legendarische sketch. The Meaning of Life vertelt niet echt een verhaal met een rode draad, maar is meer een verzameling sketches zoals Monty Python's eerste film And Now for Something Completely Different (1971).

Monty Python's The Meaning of Life (1983) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is vrijdag 20 mei om 22.30 uur te zien op Veronica. Genre: comedy. Speelduur: 107 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Klassieke comedy Monty Python's The Meaning of Life zie je vrijdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV