Zaterdag 21 mei in Hier zijn de Van Rossems: Lelystad

Zaterdag 21 mei in Hier zijn de Van Rossems: Lelystad
Maarten, Sis en Vincent op bezoek in Flevoland

Kijktip :

In de voorlaatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems - mogelijk het laatste, in verband met het overlijden van Sis van Rossem - bezoeken Maarten, Sis en Vincent Lelystad. Wat vinden ze van deze door velen verguisde stad?

Hier zijn de Van Rossems in Lelystad gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Toekomst
Lelystad is de stad van de toekomst, maar nog niet iedereen ziet dat. De Van Rossems wel. De inpoldering, het levenswerk van ir. Lely, loopt als een rode draad door het verhaal van Lelystad. Die inpoldering schonk de stad vele archeologische vondsten. In het museum Batavialand belicht Sis zo'n vondst, een vijftiende-eeuwse leprozenklepper.

Pech
Waar diende deze leprozenklepper voor en hoe kwam het in de Zuiderzee terecht? Vincent vraagt aandacht voor een gebouw dat op een bescheiden manier bijzonder staat te wezen. Lelystad heeft ruimte en natuur. De stad heeft de 'historische pech', zoals Maarten het noemt, van zich afgeschud en kan met vertrouwen vooruitkijken.

Hier zijn de Van Rossems is elke zaterdag om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hier zijn de Van Rossems terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 21 mei in Hier zijn de Van Rossems: Lelystad of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV