Docu Classic Albums over Morrison Hotel van The Doors zaterdag te zien op NPO 3

Docu Classic Albums over Morrison Hotel van The Doors zaterdag te zien op NPO 3
Legendarische plaat van de band rond Jim Morrison

Kijktip :

In het muziekprogramma Classic Albums duiken we zaterdag (21 mei) in de geschiedenis van de legendarische plaat Morrison Hotel van The Doors, die in februari 1970 verscheen. Hoe kwam het album, met hits als 'Roadhouse Blues' en 'Waiting for the Sun', tot stand?

Classic Albums over Morrison Hotel gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Comeback
Morrison Hotel van The Doors, geleid door frontman Jim Morrison, wordt door velen beschouwd als één van de beste comeback-albums uit de muziekgeschiedenis. De opnames voor de plaat duurden jaren en de band werd geplaagd door allerlei tegenslagen. De bandleden besloten terug te gaan naar de basis en zo kregen ze weer plezier in het maken van muziek.

Plaathoes
Morrison Hotel was een groot commercieel succes en een artistieke comeback. Bandleden Robbie Krieger, John Densmore en Ray Manzarek bespreken alle nummers en fotograaf Henry Diltz vertelt meer over de iconische plaathoes. Daarnaast worden er nieuwe beelden getoond van optredens door de nog levende bandleden.

De aflevering van Classic Albums over Morrison Hotel van The Doors is zaterdag 21 mei om 22.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt deze aflevering van Classic Albums terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV