Christine Lagarde zondag 22 mei te gast in College Tour op NPO 2

Christine Lagarde zondag 22 mei te gast in College Tour op NPO 2
Voorzitter van de Europese Centrale Bank

Kijktip :

Presentator Twan Huys is er opnieuw in geslaagd een grote vis te vangen voor zijn programma College Tour. Hij ontvangt Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank, voor een vraaggesprek met een zaal vol studenten.

College Tour met Christine Lagarde gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Glazen plafond
Lagarde is sinds 2019 president van de ECB. Haar handtekening staat op ieder nieuw geprint eurobiljet en ze zit op een reserve van zo'n 526 miljard euro. Lagarde heeft meerdere keren het glazen plafond doorbroken, als zakenvrouw en politica in Frankrijk. Haar naam staat al jaren in de top tien van Forbes met de meest invloedrijke vrouwen ter wereld.

Crisis
Op dit moment staan Lagarde en de Europese Centrale Bank echter voor een ongekende crisis. Door de oorlog in Oekraïne en de naweeën van de coronacrisis schieten de prijzen van boodschappen en energie in Europa door het dak. Samen met studenten interviewt Twan Huys ECB-voorzitter Christine Lagarde in Koninklijk Theater Carré, Amsterdam.

College Tour is elke zondag om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Christine Lagarde zondag 22 mei te gast in College Tour op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV