The Theory of Everything: een ode aan een groot wetenschapper

The Theory of Everything: een ode aan een groot wetenschapper
Stephen Hawking overleed vandaag op 76-jarige leeftijd

Kijktip :

Precies 140 jaar na de geboortedag van Albert Einstein is de Britse genie en heelalwetenschapper Stephen Hawking overleden in zijn woning in Cambridge. Hawking was de bekendste natuurkundige van zijn generatie die onder andere de pionier was op het gebied van zwaartekracht- en kwantumtheorieën en zwarte gaten in het heelal. Op zijn 21-jarige leeftijd kreeg hij de diagnose amyotrofe laterale sclerose (ALS). Het gevolg was een verlamd lichaam, maar een briljante geest. Een beroemde uitspraak van deze iconische man was: "Kijk naar de sterren, niet naar je voeten". In 2014 verscheen een film over het leven van Hawking.

The Theory of Everything gaat over tijd en liefde. De twee grootste mysteries van ons bestaan. Het is een verfilming naar het boek van zijn vrouw Jane Hawking: travelling to infinity: My life with Stephen. De film vertelt dat Hawking wordt aangenomen aan de universiteit van Oxford om daar natuurkunde te studeren, als kort daarna het noodlot toeslaat en de ernstige spierziekte ALS wordt geconstateerd. De film is een ontroerend, indrukwekkend maar ook grappig levensverhaal van deze bijzondere wetenschapper.

De Britse acteur Eddie Redmayne onderging een indrukwekkende transformatie en won in 2015 een Golden Globe én een Oscar voor The Theory of Everything. De acteur deelt op twitter een uitspraak die de beroemde wetenschapper twee jaar geleden deed in Oxford, zo meldt het AD: "Hoe moeilijk iets ook lijkt, er is altijd wel iets dat je kunt doen en waarin je succes hebt. Het gaat erom dat je niet opgeeft".

The Theory of Everything is via deze link te zien op Netflix. Genre: Drama, Romantiek, Biopic, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdsduur 123 minuten. Bekijk hieronder de trailer van de film.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op The Theory of Everything: een ode aan een groot wetenschapper of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV