Fantastische avonturenfilm The Empire Strikes Back zie je zondag op Veronica

Fantastische avonturenfilm The Empire Strikes Back zie je zondag op Veronica
Ook te streamen via Disney+ en Pathé Thuis

Kijktip :

Het komt zelden voor dat het tweede deel van een trilogie beter is dan het eerste - zeker eentje met het niveau van Star Wars. The Empire Strikes Back slaagde daar echter in. Dit epische avontuur is zondag te zien op Veronica en je kunt The Empire Strikes Back streamen via Disney+ en Pathé Thuis.

Bekijk de volledige programmering van de Meimaand Filmmaand 2022 op Gids.tv.

Het verhaal
Darth Vader zet zich in om de rebellie tegen het Keizerrijk de kop in te drukken. De rebellen hebben een basis op de ijsplaneet Hoth. Wanneer keizerlijke troepen arriveren om de rebellen te vernietigen, vluchten Han Solo en Princess Leia naar Cloud City, waar ze gevangen worden genomen door Darth Vader. Luke Skywalker reist af naar de planeet Dagobah, waar hij door de Jedi-meester Yoda in de Force getraind wordt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Natuurlijk was de eerste Star Wars van een enorme invloed op Hollywood en veel toekomstige filmmakers, maar eigenlijk is The Empire Strikes Back het beste deel van de originele trilogie. Ook vandaag de dag zijn de special effects nog uitstekend, het verhaal is nét iets beter en de makers hebben natuurlijk een onvergetelijke, legendarische climax voor ons in petto. Verder zijn de acteurs nét iets meer op hun gemak in de rollen en vooral Harrison Ford steelt de show als de nonchalante, coole Han Solo. Een heerlijke avonturenfilm.

Cast
Naast Mark Hamill (Kingsman: The Secret Service) en Harrison Ford (Blade Runner 2049) zijn ook Carrie Fisher (When Harry Met Sally...) en Billy Dee Williams (Batman) te zien in The Empire Strikes Back. Deze film is geregisseerd door Irvin Kershner.

The Empire Strikes Back (1980) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is zondag 22 mei om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, avontuur, sciencefiction. Speelduur: 124 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische avonturenfilm The Empire Strikes Back zie je zondag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV