Schokkende docu De blauwe familie maandag 23 mei te zien op NPO 2

Schokkende docu De blauwe familie maandag 23 mei te zien op NPO 2
Racisme en discriminatie bij de politie

Kijktip :

In de schokkende documentaire De blauwe familie komen klokkenluiders uit de politieorganisatie aan het woord. Zij hebben bij hun werkgever melding gemaakt van misstanden, zoals racisme en discriminatie, en vervolgens is hen het leven zuur gemaakt.

De blauwe familie gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Geheime locatie
Op een geheime locatie komen zes politiemensen, een advocaat en een vakbondsleider aan het woord over de misstanden op de werkvloer van de politie. Ze hebben besloten om de ‘blauwe code van stilte’ te doorbreken. Het risico is groot: voor hen die nog in dienst zijn staat hun baan op het spel, maar de maat is vol. Ze willen verbetering, want het zijn politiemensen in hart en nieren.

Geen tegenspraak
De ervaringen van deze politiemensen leggen een patroon bloot van een gebrek aan daadkrachtig, inclusief leiderschap en de misstanden die daardoor in stand worden gehouden. Men dekt elkaar af en houdt de media en politiek zoet met beloftes. Een leiding die geen tegenspraak duldt, wars is van kritische geluiden en niet bereid lijkt de aangekaarte problemen serieus te nemen en aan te pakken.

De documentaire De blauwe familie is maandag 23 mei om 20.30 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu De blauwe familie terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schokkende docu De blauwe familie maandag 23 mei te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV