Serierecensie: Jos met Diederik Ebbinge is heerlijke tragikomedie met hart van goud

Serierecensie: Jos met Diederik Ebbinge is heerlijke tragikomedie met hart van goud
Van de makers van Aanmodderfakker

Kijktip :

Vanaf 22 mei is de serie Jos te zien op NPO 3. De 53-jarige acteur Diederik Ebbinge speelt na het succesvolle De Luizenmoeder en B.A.B.S. nu een man die te goed is voor deze ondankbare wereld. Leer vader Jos kennen en je bent na één aflevering al verkocht. Lees hier de serierecensie van Jos.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Jos Meulemans
Zijn pure eerlijkheid, naïviteit en het feit dat hij sociaal gezien een tikkeltje uit de pas loopt maken dat Jos de wereld om hem heen niet altijd even goed snapt. Pas geleden gescheiden met twee tienerdochters, een veeleisende baan en een druk bestaan als vrijwilliger, zijn er veel mensen die steeds meer aan Jos gaan trekken. Maar hoeveel kan Jos geven zonder hier zelf helemaal aan onderdoor te gaan?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ n.n.b.

Mede door de uitstekende cast en het sterke scenario van Anne Barnhoorn - winnaar van een Gouden Kalf in 2014 voor het scenario van Aanmodderfakker - is deze tiendelige serie een feestje op de zondagavond. De heerlijke, vaak cynische humor zorgt ervoor dat de afleveringen voorbij vliegen. Glansrollen zijn er van onder anderen Camilla Siegertsz, Lies Visschedijk en een Pierre Bokma in topvorm. De serie Jos zorgt voor erg grappige, soms bizarre maar vooral ontroerende momenten, met wederom Diederik Ebbinge als stralend boegbeeld. Vier sterren.

Cast
Naast Diederik Ebbinge (De Luizenmoeder) en Lies Visschedijk (Soof 3) zijn ook Pierre Bokma (Rundfunk: Jachterwachter), Camilla Siegertsz (Schone Handen), Emma Duine, Ellie de Lange en Thijs Römer (Het Jaar van Fortuyn) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Jonathan Herman (Bon Bini: Judeska in da House).

Acteur Diederik Ebbinge, Emma Duine en Ellie de Lange in de serie 'Jos'

De nieuwe komische dramaserie Jos is vanaf zondag 22 mei wekelijks rond 21.10 uur te zien op NPO 3. Deze serie bevat 10 afleveringen van een klein half uur. Je kunt alle afleveringen van Jos terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's