Recensie: in Top Gun: Maverick knalt Tom Cruise met vijf sterren door de geluidsbarrière

Recensie: in Top Gun: Maverick knalt Tom Cruise met vijf sterren door de geluidsbarrière
Een magistrale ode aan de eerste film

Film :

Vanaf 27 mei gaat de film Top Gun: Maverick draaien in de Nederlandse bioscopen. Riemen vast: De inmiddels 59-jarige Tom Cruise trekt na ruim 30 jaar zijn oude filmklassieker Top Gun opnieuw alles uit de kast. Maar nu nog sneller, vetter en harder. Lees hier de filmrecensie van Top Gun: Maverick.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Capt. Pete 'Maverick' Mitchell
Na meer dan dertig jaar dienst als één van de topvliegers van de marine is Pete Mitchell waar hij thuishoort, door de grenzen te verleggen als moedige testpiloot en de promotie in rang te ontwijken die hem aan de grond zou houden.

Acteur Miles Teller als Lt. Bradley 'Rooster' Bradshaw in de film 'Top Gun: Maverick'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★

Entertainment-score: 90% | IMDb ★ 8,7

Op het Filmfestival van Cannes kreeg Top Gun: Maverick al een staande ovatie en werd zeer enthousiast ontvangen. Acteur Tom Cruise flikt het gewoon weer om een uitstekende vervolg neer te zetten. Vooral in camerawerk excelleert Maverick in waanzinnige actie en verbluffende beelden. De ervaringen zijn zo levensecht, dat je het gevoel hebt dat je zelf in een straaljager zit. Alles staat in dienst van de sfeer uit de eerste film: inclusief muziek, sfeer en drama. De cast is goud met naast de oude generatie ook nieuwe acteurs die een onvergetelijke productie hebben neergezet. Eén van de hoogtepunten van de film is de terugkeer van een wel heel bijzonder karakter. Vijf sterren.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Miles Teller (Spiderhead) zijn ook Jennifer Connelly (Only the Brave), Jon Hamm (Bad Times at the El Royale), Glen Powell (Hidden Figures), Ed Harris (The Lost Daughter) en Val Kilmer (Kiss Kiss Bang Bang) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Joseph Kosinski (Oblivion).

Vanaf 27 mei 2022 is de film Top Gun: Maverick te zien in de bioscopen. Genre: Actie, Drama. Tijdsduur: 131 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's