Nieuw programma Dit is de kwestie vanaf donderdag te zien op NPO 2

Nieuw programma Dit is de kwestie vanaf donderdag te zien op NPO 2
EO-presentatoren bespreken ethische kwesties

Kijktip :

In het nieuwe journalistieke programma Dit is de kwestie onderzoeken presentatoren Tijs van den Brink, Margje Fikse en Kefah Allush de actualiteit vanuit prikkelende morele dilemma’s en ethische kwesties. Elke donderdag op NPO 2.

Dit is de kwestie gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Ontwikkelingen
In Dit is de kwestie worden maatschappelijke ontwikkelingen en trends vanuit universele en christelijke waarden bevraagd en bediscussieerd. Door in iedere aflevering de kwestie vanuit verschillende invalshoeken te belichten, biedt Dit is de kwestie kijkers de mogelijkheid het blikveld te verbreden en begrip van andere opvattingen dan de eigen te verdiepen.

Oekraïne
In de eerste aflevering leidt de oorlog in Oekraïne tot de vraag of Nederlanders bereid zouden zijn te vechten voor vrijheid en vaderland. In andere afleveringen wordt onder meer onderzocht of er meer genade kan zijn voor gecancelde hedendaagse 'heiligen' en helden. En met het oog op de klimaatcrisis wordt de vraag opgeroepen of het na de vlees- en vliegschaamte ook tijd wordt voor baarschaamte.

Het nieuwe programma Dit is de kwestie is vanaf donderdag 26 mei wekelijks rond 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Dit is de kwestie terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Dit is de kwestie vanaf donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV