The Passion Hemelvaart live op tv en online (donderdag 26 mei)

The Passion Hemelvaart live op tv en online (donderdag 26 mei)
Eerste editie van muziekevenement

Kijktip :

The Passion is al jaren een groot succes op Witte Donderdag, vlak voor Pasen. Donderdag 26 mei krijgt dat evenement voor het eerst een vervolg met The Passion Hemelvaart. KRO-NCRV en de Protestantse Kerk Nederland willen de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart, het ultieme verhaal over vertrouwen.

The Passion Hemelvaart gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Feestdag
Al sinds de middeleeuwen is Hemelvaartsdag een officieel erkende christelijke feestdag, maar de betekenis van deze dag is lang niet bij iedereen bekend. The Passion Hemelvaart gaat door waar de paasvertelling eindigt. Het vertelt het verhaal van Jezus die is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten. Ook The Passion Hemelvaart krijgt een actuele lading en de bekende hits zullen niet ontbreken.

Cast
In The Passion Hemelvaart wordt het vanuit drie perspectieven verteld: Petrus (Thomas Cammaert), de verteller (Ruud de Wild) en Maria Magdalena (Kim-Lian van der Meij). Zij wordt vergezeld door Maria (Noortje Herlaar) en de discipelen. Maria Magdalena is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus (Soy Kroon) leeg is en heeft het eerste contact met hem na zijn kruisiging. Ze krijgt de boodschap om samen met de discipelen het werk voort te zetten.

The Passion Hemelvaart is donderdag 26 mei om 20.30 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. Na afloop kun je The Passion Hemelvaart terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op The Passion Hemelvaart live op tv en online (donderdag 26 mei) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV