Fascinerend nieuw programma Ryan is zwanger begint donderdag op NPO 3

Fascinerend nieuw programma Ryan is zwanger begint donderdag op NPO 3
Non-binair trans persoon met kinderwens

Kijktip :

In het nieuwe programma Ryan is zwanger volgen we het stel Ryan en David. Als je ze op straat tegenkomt zou je niet denken dat zij samen op biologische wijze een kind kunnen krijgen - en toch gaat die kinderwens wat hen betreft wel in vervulling.

Ryan is zwanger aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Non-binair trans
Ryan is non-binair trans persoon en wil zwanger worden van diens partner David. Gedurende hun reis lopen ze tegen de mogelijkheden en beperkingen van allerlei systemen op. Zo kan Ryan bijvoorbeeld geen zwangerschapsverlof krijgen omdat die op diens werk staat geregistreerd als ‘M’, als man dus, terwijl die als ouder wel degelijk het kindje in de buik draagt.

Inclusief
Wat als zwangerschapsverlof geen vanzelfsprekendheid is? Of je je als trans persoon continu moet verantwoorden voor je kinderwens? Wat komt Ryan tegen als die niet als moeder geregistreerd wil worden? Strijdbaar trotseren Ryan en David alle hobbels op weg naar het ouderschap. Een avontuur dat aanzet tot nadenken: hoe modern en inclusief is onze samenleving eigenlijk?

Het nieuwe programma Ryan is zwanger is vanaf donderdag 26 mei wekelijks rond 20.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van Ryan is zwanger terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fascinerend nieuw programma Ryan is zwanger begint donderdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV