Aangrijpend oorlogsdrama The Boy in the Striped Pyjamas donderdag te zien op Spike

Aangrijpend oorlogsdrama The Boy in the Striped Pyjamas donderdag te zien op Spike
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Verguisd door de filmcritici, maar geliefd bij het grote publiek: The Boy in the Striped Pyjamas zaait al sinds de release in 2008 verdeeldheid. Voor beide kampen valt wat te zeggen, maar je kunt natuurlijk ook zelf oordelen. Donderdag is het oorlogsdrama te zien op Spike en je kunt The Boy in the Striped Pyjamas streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Duitsland, 1943. De achtjarige Bruno, het zoontje van een nazi-commandant, verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar al helemaal niemand is om mee te spelen. Tot hij op ontdekkingstocht gaat en het nabijgelegen concentratiekamp ontdekt. Er ontstaat een verboden vriendschap tussen Bruno en de Joodse Shmuel die gevangen zit in het kamp. De twee zijn fysiek van elkaar gescheiden door een hoog hek van prikkeldraad, maar hun bijzondere maar gevaarlijke vriendschap groeit en blijft niet zonder gevolgen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Het is wel duidelijk waarom de filmpers niet erg gesteld was op The Boy in the Striped Pyjamas. De film moet het namelijk hebben van effectbejag en goedkope sentimentaliteit - precies de elementen die absoluut niet passen bij een film over de Holocaust. Dat neemt echter niet weg dat de jonge hoofdrolspelers fraai acteerwerk laten zien en dat het onmogelijk is om niet geraakt te worden door de film. Precies daardoor is het grote publiek er wél erg op gesteld.

Cast
Naast Asa Butterfield (Sex Education) en Jack Scanlon (Married Single Other) zijn ook Vera Farmiga (The Conjuring) en David Thewlis (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2) te zien in The Boy in the Striped Pyjamas. Deze film is geregisseerd door Mark Herman (Brassed Off).

The Boy in the Striped Pyjamas (2008) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is donderdag 26 mei om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 94 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend oorlogsdrama The Boy in the Striped Pyjamas donderdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV