Speciale uitzending Focus over overleden Stephen Hawking

Speciale uitzending Focus over overleden Stephen Hawking
Terugblik op beroemde natuurkundige

Kijktip :

In een speciale uitzending van het wetenschapsprogramma Focus wordt teruggeblikt op de laatste publieke optredens van de overleden natuurkundige Stephen Hawking (76). In de uitzending is nooit eerder vertoond materiaal te zien.

In mei 2014 stond presentator Diederik Jekel oog in oog met Hawking en mocht hem aan de tand voelen op het Plancks- symposium in Utrecht. "We hadden er nooit op gerekend dat hij onze uitnodiging zou aannemen. We dachten eerst dat het een grap was", vertelt Jori Hoencamp, mede-organisator van het internationale evenement voor natuurkundestudenten, toen hij hoorde dat Hawking voor het eerst sinds lange tijd weer in het openbaar zou verschijnen.

Focus blikt terug op dit historische evenement en laat zien hoe het gedachtengoed van Hawking voorleeft. Niet alleen als iconisch wetenschapper, maar ook als cultfiguur en als ALS-patiënt die zijn neurologische ziekte meer dan 50 jaar de baas was.

Bekijk ook The Theory of Everything, de film over het leven van Hawking.

Focus is donderdag 15 maart om 21.25 uur te zien op NPO 2.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Speciale uitzending Focus over overleden Stephen Hawking of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV