IJzersterke misdaadfilm The Town zie je vrijdag 27 mei op RTL 7

IJzersterke misdaadfilm The Town zie je vrijdag 27 mei op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Ben Affleck is een degelijke acteur, maar in zijn inmiddels toch vrij lange Hollywoodcarrière schitterde hij vooral als regisseur. Binnen vijf jaar verschenen van zijn hand Gone Baby Gone, The Town en Argo. Die tweede productie, een ijzersterke misdaadfilm, is vrijdag te zien op RTL 7. Je kunt The Town streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. De meeste daders wonen in de wijk Charlestown. Doug MacRay is één van hen. Hij werd lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en er zonder kleerscheuren vanaf komen. De enige familie die Doug heeft zijn zijn criminele vrienden. Jem is ondanks zijn gevaarlijke en snel ontvlambare karakter als een broer voor Doug. Alles verandert echter als ze tijdens een klus de bankmanager Claire Keesey gijzelen. Als ze ontdekken dat ze in Charlestown woont, wordt Jem nerveus en wil hij erachter komen wat ze heeft gezien.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Het voorlopige hoogtepunt van Affleck als regisseur kwam met Argo, dat de Oscar voor Beste Film won. The Town is misschien wel beter - zeker voor liefhebbers van spannende misdaadfilms. Affleck leent handig elementen uit de klassiekers van het genre en vermengt ze tot een heerlijke cocktail van drama, misdaad en spanning, waarin de dubieuze vriendschap tussen de hoofdpersonen centraal komt te staan. Uitstekend acteerwerk is er vooral van Jeremy Renner, die zelfs een Oscarnominatie voor zijn rol kreeg. In bijrolletjes is het bovendien genieten van veteranen Chris Cooper en Pete Postlethwaite.

Cast
Naast Ben Affleck (The Last Duel) en Rebecca Hall (Godzilla vs. Kong) zijn ook Jon Hamm (Richard Jewell), Jeremy Renner (Avengers: Endgame) en Blake Lively (A Simple Favor) te zien in The Town. Deze film is geregisseerd door Ben Affleck.

The Town (2010) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is vrijdag 27 mei om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 125 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV